Op 1 dag 4 nationale parken aandoen: Banff, Kootenay, Glacier en Revelstoke. Eigenlijk hadden we al vrij snel Banff verlaten om op weg te gaan naar Kootenay. Het was daar al wat minder hoog en de begroeiing veranderde dan ook meteen. Verder waren het vooral hele stukken afgebrand bos. Of het bosbranden zijn geweest of dat het bewust weggebrand is, geen idee. Het waren in elk geval hele stukken met zwartgeblakerde boomstammen. Onderweg deden we Marble Canyon aan. Een door de rivier uitgesleten kloof met ook hier weer het mooie blauwe water. Na een door dit park gereden te hebben, kwamen we door het plaatsje Radium Hot Springs. Dat deed denken aan de Europese alpenlanden met de met bloemen volgehangen balkons en de stijl van de huizen. Ook zagen we een restaurant dat Old Salzburg heet en een Alpen Motel. Wel grappig.

In het plaatsje Golden hebben we Golden Skybridge bezocht. Het is een avonturenpark en hier zijn zelfs 2 hangbruggen. Ze zijn een stuk langer dan die bij Whistler die we eerder tijdens onze vakantie hebben bezocht en omdat deze langer zijn, zijn ze ook een stuk wiebeliger! En ook een stuk hoger en dus spannender. Gauw doorlopen dus maar. Via de ene heen en via de andere weer terug. Het lijkt erop dat het nog erg nieuw is allemaal. Ze zijn nog bezig met wat extra dingen aan te leggen. Je kunt er nu ziplinen, via een soort touwladders een traject afleggen, er is een klimwand, etc. Er wordt nu de laatste hand aan een rodelbaan gelegd en ze maken een soort grote schommel boven het dal. Al met al erg spectaculair en leuk als je wat langer de tijd hebt.

Na Golden volgde Glacier en hier zouden we een paar korte wandelingen maken. Alleen bleek bij aankomst dat deze afgesloten waren. Helaas. We zijn er dus alleen doorheen gereden naar onze eindbestemming van vandaag: Revelstoke. Een niet al te grote camping met houten cabine en glamping tenten. Van alles door elkaar eigenlijk. Het ligt wel aan een grote, drukke weg, dus veel lawaai. Het is maar een nachtje. Morgen rijden we verder richting het westen.Banff – Revelstoke

3 Replies to “Banff – Revelstoke”

  1. Jullie weten de mooie plekjes wel te vinden .Judith voel jij je niet eenzaam in die grote stoel?En Jeroen ik dacht dat je altijd hoogtevrees had!Verder wensen wij jullie nog een hele fijne vakantie . (Wanneer komen jullie weer terug?) Groetjes Gerda en Bertus .

  2. Ze hebben er wel iets van gemaakt daar. Leuk die lange hangbruggen. Ook die andere dingen zagen er leuk uit. Wel een heel eind gereden zag ik wel. Rustig aan verder en goede reis.
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*