De dag begon relaxt met een lekker ontbijt met gebakken eitjes. We hadden genoeg tijd, want onze ferry-overtocht stond om half 2 geboekt. Het was nog wel een rit van ongeveer 2 uur, maar tijd genoeg! De eitjes zorgden er wel voor dat het rookalarm van de camper een paar keer afging, maar dan is meteen duidelijk dat het werkt! Onderweg naar Nanaimo waar we op de boot gestapt zijn, meteen maar weer boodschappen ingeslagen voor een aantal dagen. Dan kunnen we er weer een even tegen.

Vancouver Island is inmiddels verruild voor het vasteland van Canada en via Horeseshoe Bay waar we aankwamen, zijn we over de Sea-to-Sky-Highway richting Whistler gereden. Een mooie weg met links uitzicht op bergtoppen en het water. Met de zon in onze rug die er mooi op scheen was het prachtig om te zien. Helaas niet veel mogelijkheden om te stoppen aan onze kant van de weg, dus geen foto’s. We komen al toerend steeds hoger in de bergen en we zien af en toe sneeuw op de toppen liggen.

Onderweg zijn we gestopt om met de Sea-to-Sky-kabelbaan omhoog te gaan. Je kunt hier een aantal wandelingen maken en er is een hangbrug. Erg mooi en groen hier en gelukkig zo aan het eind van de middag niet heel druk meer. Waarschijnlijk is het midden op de dag een stuk drukker! Uiteraard zijn we over de hangbrug gelopen en hebben we hier rondgewandeld, voordat we doorreden naar onze eindbestemming van vandaag.

We blijven 2 nachten in het plaatsje Whistler. Het is bekend als wintersportplaats en hier zijn tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver van 2010 de sneeuwsporten gehouden. We kwamen rond 7 uur aan en bij de receptie vertelden ze ons dat er momenteel erg veel beren in de buurt zijn. Ze zien ze elke dag wel hier, ook op de camping! Als we er 1 tegenkomen moeten we gewoon lawaai maken en ons groot maken. Het zijn maar zwarte beren en niet zo gevaarlijk als grizzlyberen vertelden ze ons…. We zullen het zien!

Voor de verandering hebben we voor morgen nog geen plannen gemaakt. Niet dat hier niets te doen is, want waarschijnlijk komen we weer tijd tekort. Vanavond maar een plan maken!Campbell River – Whistler

3 Replies to “Campbell River – Whistler”

  1. Al lekker op weg zie ik. Die camper misstaat jullie niet. Geweldig ding. En wat een gave reis maken jullie. Geniet er nog van! Nog een hele mooie weg te gaan.

  2. Mooi gebied. Had nu de ski’s maar mee genomen. Die hangbrug is ook prachtig, iets voor je zus.

  3. Mooie natuur en leuke foto’s. Passen jullie wel op voor yogi bear? Veel plezier verder maar weer. Groetjes Gerda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*