Als je ergens heel erg naar uitkijkt en hoge verwachtingen hebt, kan het alleen maar tegenvallen… Onze whalewatch van vandaag was toch een beetje teleurstellend.

Het begon op zich aardig met een groepje zeeleeuwen die op een boei op een kluitje lag en ook na een tijdje zoeken en rondvaren op de zodiak hadden we 2 bultrugwalvissen gezien. Maar ze waren echt heel erg ver weg en de boot kwam ook niet dichterbij. Ze maakten geen mooie sprongen uit het water zoals we ze eerder gezien hebben. Het is dat we flink kunnen inzoomen met onze camera, maar anders hadden we ze niet op de foto kunnen krijgen. We wisten wel dat deze organisatie niet te dicht bij de dieren in de buurt zou komen, maar het was wel op hele grote afstand.

Vervolgens zijn we verder gaan varen op zoek naar een andere walvissen en orka’s en eventueel andere dieren. We hebben al met al vandaag zeker 5 van de 6 uur met een snelheid van zo’n 50 kilometer per uur over het water geraasd in deze omgeving, maar er was niets te zien of te vinden. Na heel lang varen zagen we nog wel een groepje met dolfijnen. Gelukkig maar, anders was het wel heel magertjes geweest, maar helaas niet de orka’s waar ik zo op gehoopt had!

Wel hadden we er fantastisch weer bij en is de omgeving hier prachtig. Ook was de tour goed verzorgd, want we kregen er een goed gevuld lunchpakketje bij.

Het was een klein groepje met 2 andere Nederlandse stellen en wij. Het ene stel had de dag ervoor een andere tour gedaan om grizzly’s te spotten. Dat vertelden ze voor we aan boord gingen. Ze hadden uren gevaren en slechts 1 beer gezien. Eigenlijk wisten we het toen al! Je hebt altijd mensen die met dit soort dingen een beetje pech hebben. Daar zaten wij nou net mee in een boot…

Onze gids vertelde dat de walvissen al langzaam naar het zuiden trekken om te overwinteren in de buurt van Mexico. Een deel ligt nu voor de kust van Victoria waar we een aantal dagen geleden waren. Ze wachten op de grote zalmentrek. Zo eten ze zich goed vol voor de lange reis naar het zuiden. En omdat de zalmentrek nog niet is begonnen, zijn er minder zeehonden en zeeleeuwen te vinden waardoor de orka’s zich wat minder laten zien. Deze dieren zijn namelijk het voedsel voor de orka’s. Dus voor de ene diersoort waren we te vroeg en voor de ander te laat. Helaas.

Onze gids vertelde dat de andere boten ook geen andere dieren hadden gezien. Zij hadden alleen de dolfijnen maar kunnen vinden. Wij hebben in elk geval nog wel 2 walvissen gezien. Maar het was gewoon jammer dat ze een dag eerder wel orka’s gezien hebben en meer walvissen. Helaas… Wij zijn eigenlijk een stelletje verwende zeurpieten! Overheen zetten en op naar ons volgende reisdoel!4 Replies to “Campbell River”

  1. Wat is de natuur mooi zeg! Wat een leuke foto die zeehonden op de boei, ziet er gezellig uit!

  2. wederom mooie foto’s, niet zeeziek geweest? best wel lang, 6 uur op zo’n boot.

  3. Wat een gave foto’s allemaal. Leuk om het reisverslag te lezen en te zien dat jullie het erg naar jullie zin hebben. Veel plezier nog de komende dagen.

    Groetjes

  4. Altijd jammer omdat je op meer gehoopt had, maar het blijven altijd wilde dieren dus het is maar net geluk hebben. Het ziet er echt prachtig uit, wat een mooie foto’s!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*