Helaas geen wilde dieren gespot in Lake Louise op de camping. Wel slecht geslapen door de toeterende treinen de hele nacht! En meteen vroeg uit de veren vanochtend, want we hadden op tijd een shuttle gereserveerd naar Moraine Lake. We konden onze camper parkeren op de parkeerplaats bij het skigebied van Lake Louise. Ook leuk om hier even te kijken! Het wintersportgevoel was er niet helemaal met de groene heuvels, maar met een beetje fantasie zagen we ons hier best naar beneden roetsjen! Maar goed, in de bus naar Moraine Lake dus. We waren bepaald niet de enigen, dus dat beloofde nog wat. Maar uiteindelijk viel dat best mee. De buslading verspreidde zich behoorlijk en zo liepen wij als enigen langs de oever van het mooie blauwe meer zo in de ochtend. We kwamen 2 mensen tegen op de heenweg en hadden dus het uitzicht steeds voor onszelf. Op de terugweg werd het al wat drukker, maar het was niet te vergelijken met de drukte gisteren bij Lake Louise. We waren dan ook blij dat we dat al gezien hadden. Het scheelde ook gewoon heel veel tijd vandaag, ook niet onbelangrijk. Het meer was ondanks het nog bewolkte weer wederom prachtig met de bergroppen op de achtergrond. Het water was net een spiegel en er kwamen langzaamaan wat mensen met een kajak het water op. Omdat het behoorlijk fris was, hebben we ons een beetje opgewarmd met warme chocolademelk, maar uiteindelijk was dat niet eens nodig. Want om het meer van een ander punt te bekijken, moesten we een klimmetje maken. Daar kregen we het vanzelf warm van . Maar het was niet voor niets! Het uitzicht was werkelijk prachtig! Ook kwamen er steeds meer stukjes blauwe lucht, dus helemaal mooi.

Daarna met de shuttle terug naar Lake Louise ski area en terwijl we daar waren, had ik contact via Whatsapp met een aantal collega’s die op studiereis zijn. Zij maakten vandaag de reis in tegengestelde richting en het zou dus kunnen dat we dezelfde bezienswaardigheden aan zouden doen. Zij waren net naar Lake Louise geweest en onderweg terug naar het punt waar wij een broodje aten. Even snel bijgekletst, fotootjes gemaakt en elkaars camper bekeken Hartstikke leuk! Zij staan nog aan het begin van de reis die er grotendeels zo uitziet als die van ons. Een beetje jaloers, omdat zij nog even te gaan hebben. Maar wij mogen niet klagen met alles wat we hebben gezien en gedaan!

Na deze korte ontmoeting zijn zij naar Jasper gereden en wij richting het plaatsje Banff. Onderweg hebben we nog een kleine zijsprong gemaakt naar Yoho National Park. Daar hebben we een paar korte stops gemaakt. Onder andere naar de Natural Bridge en Emerald Lake. In Banff hebben we de Johnston Canyon bezocht. Deze was wegens renovatiewerkzaamheden voor een deel gesloten. We konden daardoor maar een klein stukje bezoeken. Op zich niet zo heel erg, want we zijn inmiddels verwend… Weer een meer of weer een canyon of waterval. Erg he!

In Banff hebben we de camper op de plek gezet en zijn direct met de shuttle het stadje ingegaan. Veel te gezellig daar! Meteen maar besloten hier een hapje te eten. Dat was nog een flinke maaltijd. Beginnen met kaasfondue, steengrillen als hoofdgerecht en afsluiten met een chocoladefondue. Overigens hadden we dit niet zelf zo samengesteld. Het was een compleet fondue-arrangement van The Grizzly House. Ze konden ons daarna de berg oprollen naar onze camper! Maar wel lekker en ook leuk een keer uit eten te gaan. Het is tenslotte vakantie!Lake Louise – Banff

2 Replies to “Lake Louise – Banff”

  1. mooie meren daar, ziet er goed uit. wat leuk om een paar collegaatjes te ontmoeten zo ver van huis. wat het weer betreft hebben jullie het nog wel aardig getroffen denk ik. misschien wel wat koud af en toe maar toch weinig of geen regen.hopelijk blijft het nog even zo. groetjes van hier en goede reis verder.

  2. Mooi foto’s met die spiegeling in het meer. Ook leuk dat je jouw collega’s hebt ontmoet. Nog een paar dagen genieten,
    Groetjes maar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*