Het mooie Tofino hebben we achter ons gelaten en we rijden naar de andere kant van Vancouver Island. De eerste stop is MacMillen Provincial Park. Aan beide kanten van Highway 4 ligt dit park met enorme bomen. Er zijn hele hoge bomen van soms wel zo’n 75 meter hoog en ook bomen die qua omvang enorm zijn. Wat ook opvalt is dat er door een storm van jaren geleden veel bomen omgevallen zijn en die liggen nog gewoon in het park. Soms overwoekerd door beplanting en mossen. Om Highway 4 over te steken om bij het andere deel van het park te komen is nog een hele tour! We hoorden al wel veel motoren langs rijden, maar ze bleven maar komen. Honderden motoren waren het zeker! En wij, en iedereen eigenlijk, maar wachten. Sommigen hadden grote knuffelberen achterop de motor en anderen pluche beesten voorop hun motor. Na lang wachten kwam er een enorme sliert auto’s achteraan, dus het duurde even voordat we over konden steken. Later zagen we dat de motoren bezig waren met een toertocht voor het goede doel Het was een Toy Run om geld in te zamelen, maar vooral om knuffels te brengen die als kerstcadeau dienen voor arme kinderen in deze omgeving. Dat zorgde er wel voor dat we ze een stuk minder irritant vonden! Het is een jaarlijks initiatief en er sluiten steeds meer deelnemers aan. Hartstikke mooi natuurlijk. O ja, en het waren ongeveer 1500 motoren lazen we later!

Verder hebben we vandaag de Qualicum Falls bezocht en het plaatsje Coombs waar de geiten op de daken van Old Country Market rondliepen. Ze waren lekker van het gras aan het smikkelen en ondertussen naar al die gekke toeristen aan het kijken. Het was er behoorlijk druk, maar niet alleen vanwege die paar geiten hoor. Er waren diverse winkels met onder andere veel lokale verse producten. Vanuit de wijde omgeving is men hier inkopen aan het doen.

Onderweg hebben we een kort bezoekje gebracht aan Spider Lake Provincial Park en zijn daarna langs de kust, en dus niet via de route op het kaartje hieronder, naar Campbell River gereden. Onze camping voor de komende 2 nachten ligt aan het water en er ligt een klein haventje voor onze kampeerplek. Omdat het heerlijk zonnig weer was en we mooi op tijd over waren vandaag, hebben we het maar eens rustig aan gedaan en zijn met een lekker drankje in de zon gaan zitten. Het is uiteindelijk vakantie. Hoewel… daarna weer gewoon hup de keuken in om eten te maken en de afwas te doen!

Het is trouwens wel een leuke kleine camping. Mooi gelegen, onder de bomen, maar niet zo donker als in Tofino, en toch een plek met een zonnetje. Niks mis mee! De picknicktafel staat al weer voor ons klaar. Zoals eigenlijk bij elke camping tot nu toe. Prima te doen zo met een camper. Wat ook wel grappig is, we rijden altijd voorop. Wel met een rij auto’s achter ons, maar wij hebben meestal niets voor ons en tuffen mooi rond. Goed zicht, muziekje aan en onderweg allemaal mooie dingen zien. Zo houden we het nog wel even vol.

Leuk trouwens om te zien dat jullie onze verhalen lezen en zo een beetje mee genieten. Altijd leuk jullie reacties te krijgen!Tofino – Campbell River (Victoria Island)

2 Replies to “Tofino – Campbell River”

  1. Leuk om te lezen dat het kamperen goed bevalt. Wat is het mooi daar. (Lol, die geiten!) Ben benieuwd naar de volgende avonturen.

  2. Het ziet er allemaal weer heel mooi uit. Genieten dus! Als er tenminste nog tijd voor is met al die lange en mooie verhalen. Wel mooi dat wij nu ook een beetje kunnen mee genieten.
    Groetjes maar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*