Wakker worden met het geluid van de zee is geen straf hoor! Onze camping ligt echt aan het strand en je hoort de golven dus het strand op rollen. Heerlijk!

Vandaag gaan we per zodiac het water op om beren te bekijken. We krijgen prachtige pakken aan en zijn net een paar teletubbies. Daarna gaan we de tussen de diverse kleine eilandjes voor de kust op zoek naar beren die op hun beurt op zoek zijn naar krabbetjes langs de kustlijn. Al vrij snel hebben we een moederbeer met een jong gezien en daarna nog een paar beren op andere eilandjes. Ook nog zeehonden, zeearenden, kwallen en otters. Die otters zijn trouwens echt heel grappig! Al met al een geslaagde ochtend! En het is werkelijk prachtig hier. Zo mooi om tussen al die groene eilandjes door te varen.

Tofino zelf valt ook niet tegen. Echt wel een leuk plaatsje. Niet al te groot, maar een fijne sfeer en het ziet er ook leuk uit met kleurrijke huisjes.

In de middag zijn we zelf actief geweest door een aantal kortere wandelingen te maken in het Pacific Rim National Park. Zo hebben we een deel langs de rotsachtige kust gezien, regenwouden, maar ook weer hele andere lage en open begroeiing met een soort naaldboompjes. We waren al wel bijna rond met onze wandeling toen de schoenen van Jeroen het ineens begaven! De zolen raakten helemaal los. Dus hij moest al sloffend het laatste stuk lopen, hahaha. Ze zijn denk ik te lang niet gebruikt! Niets meer van te maken, dus daar maar achter gelaten. Misschien nog wel even op zoek naar nieuwe.

Op de camping nog even met onze buurtjes gekletst. Zij wonen aan de andere kant van dit eiland en zijn even een weekendje weg. Dat is dan wel weer het leuke van een camping. Je spreekt nog eens iemand!Victoria – Tofino

4 Replies to “Tofino”

  1. Prachtige foto’s en een hele mooie natuur .Jullie weten het wel te vinden.Geniet er samen nog van.Groetjes Gerda en Bertus

  2. 1 woord: wow! Echt wat voor jullie, om beren te zien en andere leuke dieren. Fantastisch weer!

  3. Hoi hoi lieve familie

    Wat een geweldige verhalen en mooie foto’s weer.Leuk om alles weer te lezen. Heb enorm hard gelachen om die schoenen van Jeroen dat komt mij bekend voor haha ooit ook een zelfde verhaal gehoord over de schoenen van Fletcher maar dat horen jullie nog wel een keer.Geniet nog maar lekker van jullie mooie vakantie dan kunnen wij meegenieten van de mooie verhalen en foto’s.

    Heel veel groetjes en knuffels
    Vanuit het mooie Olst

  4. Wat hebben jullie al veel gezien en wat is het daar mooi! Best fijn om zo je eigen huisje bij je te hebben en niet elke keer alles in en uit pakken. Benieuwd naar jullie volgende foto’s en verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*