Na een lange dag hebben we het net niet gered om voor het donker over te zijn! Maar we hebben wel een flinke rit gemaakt vandaag. 

Eerst natuurlijk ons eerste nachtje in de camper. Dat is prima gegaan. We hadden ook niet anders verwacht hoor. Na een eenvoudig ontbijt meteen door naar Victoria. Het was de bedoeling om een bliksembezoek te doen, maar als je per camper reist, gaat dat net even anders. Je moet vaak ver buiten het centrum parkeren waardoor we nu eerst een flinke wandeling moesten maken voor we bij de ‘ bezienswaardigheden’ die wij op ons programma hadden staan aan kwamen. Al met al leuk om een rondje te maken in deze stad waar de bloemen uitbundig bloeiden, er ook hier bedrijvigheid in de haven was met watertaxi’s en watervliegtuigen. Verder reden er rode dubbeldekkers rond met toeristen, hebben we de Old Town bezocht, zijn we bij Beacon Hill Park geweest en hebben we wederom totempalen gezien. Buiten de stad zijn we naar Hatley Castle geweest en hebben we de Malahat Skywalk gedaan, een spiraalvormige toren met een mooi uitzicht over de fjord. Als laatste vandaag bezochten we de Kinsol Trestle Bridge. Dit is een oude houten spoorbrug. Erg hoog en mooi om te zien. We moesten wel een omweg maken en al met al was het al ver in de middag terwijl we nog een flinke rit voor de boeg hadden naar onze eindbestemming van vandaag, Tofino aan de westkust van Vancouver Island.

We kunnen wel stellen dat onze plannen wat ambitieus waren. Dit gebeurt ons wel vaker… Er stond namelijk nog van alles op het programma wat we onderweg zouden aandoen en bekijken, maar er was gewoon geen tijd meer. We hebben er een aantal uren over gedaan om in Tofino te komen en het zou erom spannen of dat bij daglicht was of niet. Nou, de zon ging net onder! Het is hier behoorlijk druk en we staan op een donkere plek onder de bomen. Een beetje weggedrukt, niet ideaal, maar ja, we slapen er alleen maar. Hoewel, we hebben er ook gekookt vanavond.

Het eiland is trouwens echt prachtig. Een en al bomen! Ontelbaar veel hebben we er gezien. En daarnaast een heel aantal meren en rivieren. De rivieren staan overigens wel behoorlijk droog, maar zijn daardoor wel een hele mooie afwisseling tussen helder groen water, stenen en rotsen. Al met al een mooie route om te rijden. We kunnen van een deel van de route nog een keer genieten, want als we naar onze volgende bestemming gaan, rijden we een stuk dezelfde weg terug. Een nieuwe kans om nog wat bezienswaardigheden mee te pikken! Victoria – Tofino (Victoria Island)

One Reply to “Victoria – Tofino”

  1. Het ziet er allemaal weer prachtig uit. Leuke foto’s. Goede reis en doe kalm aan.

    Groetjes Gerda en Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*