Het was goed koud vannacht! Uit voorzorg hadden we de meeste ramen vannacht maar eens een keer dicht gelaten. Ook omdat men voor de beren heeft gewaarschuwd trouwens… Maar het was alsnog heel koud in de camper vanochtend. Het was dan ook niet makkelijk om uit bed te komen! Dik inpakken en ontbijten. Koude yoghurt is dan echt niet lekker!

Zoals gezegd kun je in deze omgeving heel veel dingen doen: je kunt mountainbikes of fietsen huren, je kunt wandeltochten maken, een zipline tour boeken, een rondvlucht in een watervliegtuig boeken, met 1 van de kabelbanen naar boven gaan, naar 1 van de uitzichtpunten of provinciale parken in de omgeving gaan en ga zo maar door. Maar omdat we er gisteren niet meer aan toegekomen zijn om plannen te maken, hebben we niets van dit alles gedaan. We zijn Whistler in gegaan, wat trouwens echt een leuk plaatsje is. Het is een wintersportdorp, maar er is ook nu in de zomer van alles te doen. Het is vooral druk met fietsers die per lift de bergen opgaan en daarna naar beneden fietsen. Ze laten vooral zien dat hier de winterspelen van 2010 gehouden zijn. Je ziet de olympische ringen, de vlam, etc. Verder is alles hier echt heel mooi aangelegd met gras en bloemen en is het een sfeervol centrum met veel winkels en terrassen. We hebben daar dan ook maar een groot deel van de dag doorgebracht. Jeroen had nieuwe wandelschoenen nodig en hij is geslaagd! Dat wordt dus verplicht wandelen later deze reis.

De rest van de dag hebben we ingevuld met een beetje toeren in de omgeving en een wandeling naar Green Lake waar net een watervliegtuigje opsteeg. Erg mooi is de omgeving hier. Heel groen en dan zo tussen al die bergtoppen in. Echt prachtig! Geen straf dus om hier een beetje de dag door te brengen. Helaas geen beren gezien trouwens! Hoewel het best spannend was om gisteravond in het pikkedonker de camping over te moeten wandelen. Nergens een lampje aan en alleen gewapend met een zaklamp!6 Replies to “Whistler”

 1. Dag Judith en Jeroen,
  Getipt door je vader, volg ik nu jullie reis.
  Judith, jij bent de opvolger van Jolijn geweest bij je vorige baan. Dan weet je misschien wie ik ben.
  Indrukwekkend. Zoals velen al hebben gezegd: prachtige foto’s van een schitterende natuur.
  Een reis zoals ik hem graag zou willen maken samen met José (mijn vrouw), maar helaas krijg ik haar niet zover.
  Ik ben benieuwd naar vde rest van de reis en naar jullie verslag. Nog veel plezier samen.

 2. Hoi, liep een paar dagen achter met het verslag maar wat een mooie dagen hebben jullie weer achter de rug. Met inderdaad (het wordt al vaak gezegd:-)) prachtige foto’s! Dat gaat weer een klus worden, een nieuw fotoalbum haha. Gelukkig zijn er geen nieuwe leuke Van Haasterenpuzzels uitgebracht dit najaar dus ik zou zeggen alle tijd (ahum). Prachtige schoenen inderdaad Jeroen, pas je op voor blaren? Het was geen excuus van jou in ieder geval, omdat je misschien geen zin meer had in wandelen, de zolen hingen er niet een klein beetje af! Wel een hele rare gewaarwording dan he, dat je ’s nachts de ramen dicht moet houden in verband met beren en ook ’s nachts over de camping alert moeten zijn op onverwachts bezoek! In Nederland is alleen al de opkomst van de wolfspin een enorme zorg:-)
  Wat fijn ook te lezen dat het op vakantie gaan met de camper ook zo goed bevalt! Nou, veel plezier maar weer!

 3. Tip van Gerda en Wim.
  Wat een geweldige reis en mooie foto’s. Soms ook wel erg spannend met al die beren.
  We gaan jullie verder volgen.
  Heel veel plezier en geniet van jullie reis.

 4. Wat een prachtige foto’s, leuk om jullie te volgen! Veel plezier nog!

 5. Zo te zien vermaken jullie je wel .Het wederom een prachtige natuur .Een schrale troost is dat het hier vannacht ook heeft gevroren.Maak er nog een fijne vakantie van .Gerda is vanmorgen naar het ziekenhuis geweest en de cardioloog was zeer tevreden over de vooruit gang .Zij hoeft pas over drie maand terug te komen .Groetjes Gerda en Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*