Gisteren zijn we in de regen naar Westendorf gereden. We waren er al eerder doorheen gereden deze reis. Maar we lazen overal over de Almabtrieb in Tirol. Nu we er toch nog zijn, kunnen we dat meteen meepakken. We staan er wel in de blubber, want gras kun je het niet meer noemen…

Men viert dat de koeien en het andere vee weer gezond de bergen uitkomen en kan overwinteren in de stal. Dat gaat gepaard met allerlei festiviteiten. De koeien worden allemaal versierd met onder andere bloemen, dennentakken, spiegeltjes, etc. Ze hebben allemaal een bel om. Sommigen een wel hele grote! Dus met een heel kabaal wandelen ze samen met de herders het dorp door. Daar komt het hele dorp op af om te kijken en om samen een drankje te doen. Ook is er muziek en er zijn allerlei lokale lekkernijen. Al met al een heel gebeuren.

Omdat Westendorf nogal populair is onder Nederlands, is het wel logisch dat die ruimschoots aanwezig zijn. Zij zijn het die in lederhosen en dirndljurken lopen en niet de Oostenrijkers… De feesttenten puilen uit en al vroeg in de ochtend vloeit het bier rijkelijk. Ook andere alcoholische drankjes gaan er goed in zo om ons heen. Het enige nadeel is de regen die maar blijft komen. We eten tussendoor nog even een Oostenrijks taartje met daarbij iets warms te drinken in een Konditorei en daarna houden we het vrij snel voor gezien.

We besluiten om de camper op te halen en richting het zuiden te rijden. De route gaat langs het ons zeer bekende Brixen in Thale. Onderweg lopen nog meer koeien die daar in het dorp zullen rondlopen. We maken een kort praatje met een van de herders en rijden door.

Nadat we de Felbertauerntunnel doorrijden, zien we ineens de zon weer. Het is hier een stuk lichter in de lucht en we zien zelfs blauwe lucht. Heerlijk! Maar helaas wordt het na een tijdje toch weer minder en nadat we diverse haarspeldbochten hebben genomen nadat we in Italië aankomen, begint het harder te regenen. Het begint ook te rommelen in de lucht. Onweer en enorme hoosbuien. We rijden af en toe door een rivier aan regenwater. We zijn blij als het weer droger wordt zo richting de Italiaanse kust. Hier zoeken we een plekje om te overnachten. We staan iets voor Triest en zien zowaar de Adriatische Zee vanaf de camping. Die hopen we nog wel vaker te zien de komende periode.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*