Als we aankomen bij het Gardameer zien we meteen dat het hier erg mooi is! We zien als eerste het plaatsje Sirmione. Maar omdat we met ons campertje ver buiten het centrum moeten parkeren en niet precies weten hoe lang we onderweg zijn, blijken we het niet goed ingeschat te hebben. Als we in dit leuke stadje aankomen, moeten we eigenlijk meteen al weer terug. Dat betekent dat we in een flink wandeltempo bij een temperatuur van bijna 30 graden het niet echt leuk meer vinden. We weten wel meteen dat we dit morgen beter moeten plannen. Eerst maar eens op zoek naar een camping. Online beloofde het niet veel goeds. Het zou allemaal behoorlijk vol zitten. Het klopt dat we bij de eerste camping niet terecht konden, maar bij de tweede konden we wel een nachtje blijven. Prima! We zitten dan vlak bij Lazise aan de westkant van het Gardameer en de camping ligt aan het strand. Het is een terrassencamping. We maken we nog een wandeling naar Lazise aan het begin van de avond en we besluiten er meteen een hapje te eten. Wat een drukte en wat een gezelligheid. Het is een leuk plaatsje met kleurrijke huisjes, mooie pleintjes en kleine straatjes vol met allerlei winkels. Kortom genoeg te zien.

Een dagje later informeren we bij de camping en we kunnen nog een nachtje terecht, maar wel op een andere plek. Dat is voor ons geen probleem. We nemen de camper mee en gaan in de ochtend naar Sirmione. Daar hebben we nu meer tijd en dat is wel zo fijn. Zo kunnen we nog beter rondkijken en zien we bijvoorbeeld dat de kustlijn prachtig is hier. Het seizoen lijkt hier nog lang niet voorbij te zijn, want wat een drukte overal. Eigenlijk nog drukker dan gisteren. We doen wat inkopen en genieten van een ijsje en wat vers fruit voordat we rustig onze camper weer opzoeken. Op de terugweg doen we Peschiera nog aan. Dat zag er al hartstikke leuk uit toen we er vanochtend langs reden. Mooi blauwgroen water en het stadje heeft stadsmuren en overal bloemen aan de bruggen en langs het water. We maken wat fotootjes en lopen kort rond.

In de middag genieten we nog even in de zon in Lazise. Heerlijk met een drankje op het terras en even door de straatjes slenteren. Uiteindelijk is het vakantie en morgen verlaten we Italië al weer. Op naar ons volgende reisdoel.

O ja, ook hier hebben we weer twee truckcampers gespot. De ene had ons al gezien en er werd weer gezwaaid naar ons. Bizar hoor dat deze truckers elkaar allemaal groeten. We doen er maar gezellig aan mee!


« van 2 »


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*