Vanochtend gaan we vroeg op pad. We hebben een drukke dag. Al voor acht uur rijden we de camping af op zoek naar een parkeerplek voor onze camper. Er is vandaag jaarmarkt in het centrum van Grindelwald en alles is afgezet. Wij moeten middenin het centrum met de kabelbaan omhoog. Maar de bus biedt uitkomst! Zo zijn we snel in de buurt van de kabelbaan. We zijn niet alleen… Een lang rij Aziatische toeristen staat hier al klaar om naar boven te gaan. Er kunnen zes personen in een gondel, maar ze vertikken het om dat te doen. Dat is dus de reden dat er zo’n enorme rij staat… Wij duiken gewoon bij wat mensen in. Eigenlijk net als met de wintersport. Onze gondel heeft stickers met rood-wit geblokte gordijntjes! Het ziet er grappig uit. Na een klein half uurtje zijn we bovenop de berg First en na wat rondkijken beginnen we aan de cliff walk. Dat is waarvoor we gekomen zijn. Een metalen constructie die aan de rotsen bevestigd is en zo loop je hoog boven de grond een route. Ondertussen genieten we van de zon die over de bergen komt en de het uitzicht op de hoge toppen van de Jungfrau Regio. Onder andere de Eiger zien we bedekt met sneeuw en ook een gletsjer.

Omdat we al vroeg op pad zijn gegaan en de camping geen broodjes verkoopt, eten we boven de berg ons ontbijtje in de zon en met uitzicht. Heerlijk toch! Daarna weer naar beneden, want we willen door naar Engelberg. Onderweg komen we langs vele groene weides en mooie bergen. Ook geregeld snelstromende riviertjes met prachtig helderblauw water wat zo uit de bergen komt. Dat moet ook even vastgelegd worden.

Eenmaal in Engelberg zijn we positief verrast dat we onze camper heel goed kunnen parkeren bij de gondel. Omdat er werkzaamheden zijn aan de eerste lift, hebben we een alternatieve lift en daardoor ook een extra lift nodig om naar de top van de berg Titlis te komen. Het zijn er daarom vier in totaal. We beginnen met een soort tandradbaantje of funicular en daarna twee grote cabineliften en als laatste een ronde cabine die tijdens de tocht naar boven 360 graden draait. Heel mooi. Het uitzicht is prachtig. Aan de ene kant het groene dal met ook nog eens een meer met groenblauw water en aan de andere kant de gletsjer die je goed kunt bekijken vanuit de lucht. Je ziet diverse gaten en spleten. Eenmaal boven wandelen we door een gletsjergrot. Het is hier een stuk frisser, dus onze jassen komen goed van pas. Deze grot is wel wat anders dan die in Hintertux. Maar toch is het wel mooi om te zien. Daarna gaan we naar de hangbrug. Deze is ongeveer 100 meter lang en 500 meter hoog. Het is de hoogstgelegen hangbrug van Europa. Ruim boven de 3000 meter. Hij is erg wiebelig, maar inmiddels zijn we wel wat gewend. Vorig jaar hebben we in Canada al flink kunnen oefenen. Wel is het hier erg druk en je hebt de brug nooit voor jezelf alleen. Ook tijdens de rit met de kabelbanen naar beneden is het een enorme drukte. Als sardientjes worden we in de cabines geperst. We zijn blij als we weer beneden zijn. Vervolgens gaan we op zoek naar een camping. Helaas, de eerste die we op het oog hadden is vol. In de buurt was niet heel veel anders en het is midden in de spits erg druk op de weg. We kiezen ervoor om langs het Vierwoudstedenmeer te rijden en bij de camping aangekomen, blijkt dat ze eigenlijk al dicht zijn, maar de uiterst vriendelijke eigenaar vertelt dat we best een nachtje of zelfs twee mogen blijven. Het is heel klein en we staan bijna aan het water. Er is bijna niemand, slechts een paar andere campers, maar helemaal prima. We zijn blij dat we een plekje hebben voor vannacht in de buurt van Luzern.


« van 2 »


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*