We verlaten ons plekje op de camping Lazy Rancho. (hoe kiezen we het uit he…) Het was wel mooi hier. Ook heel grappig dat ze allerlei soorten huisjes hebben. Omdat het meer van Brienz zo mooi schijnt te zijn, beginnen we daarmee. De zon komt nog maar amper boven de enorme bergen uit, maar toch zien we wel hoe blauw het is. Het stadje Brienz is ook leuk. Hier zien we allerlei houtsnijwerk. In de etalages, maar ook gewoon op straat of langs het meer. Daarna was het tijd voor wat meer actie. Daarvoor moesten we de gondel in Interlaken nemen om de berg op te gaan. Helaas is het ons niet gelukt een plek voor de camper te vinden. Super irritant dat het gewoon nergens kan. We zijn tig keer rondgereden, maar hebben de moed uiteindelijk opgegeven.

Dan maar een rondje om het meer. Aan de overkant ligt Iseltwald, een klein gehucht, maar wel uitzicht op onder andere Brienz. Ook mooi gelegen aan het meer en vol met vooral Aziatische toeristen. We rijden vanuit hier door naar Grindelwald en rijden opnieuw door een prachtige omgeving. Hoge bergen, groene weides en we kijken tegen een berg met sneeuw aan. Langs de weg lopen koeien en staan houten huizen waar de bloembakken goed gevuld zijn met kleurige bloemen. Echt een plaatje is het.

Gelukkig hebben we voor vandaag een camping gereserveerd en we weten dus zeker dat we plek hebben. Dat blijkt verstandig, want later is de camping vol. Je zou niet zeggen dat het zo laat in het seizoen is als je ziet hoe druk het overal is. Het weer is er natuurlijk ook naar, want wederom een strak blauwe lucht vandaag! Geen wolk gezien. Als ons campertje goed en wel staat, wandelen we naar de Gletscherschlucht. Een kloof waar gletsjerwater doorheen stroomt. Het lijkt wel een beetje op wat we in Oostenrijk hebben gezien. Het is er vrij fris, maar de jassen die je bij de entree kunt huren slaan we af. We hebben het warm genoeg van de klim hier naar toe. In het midden van de kloof is een groot net gespannen. Het is aardig op hoogte en het is best wiebelig. Ze noemen het wel een spinnenweb. Natuurlijk moeten we hier even op. Jeroen na enig aandringen, maar toch gedaan!

We kunnen gratis met de bus mee naar het dorp, dus daar maken we dankbaar gebruik van. Het is er veel drukker en groter dan we gedacht hadden. Wat een gezelligheid! We besluiten niets meer te doen. Beetje winkeltjes kijken, een drankje te drinken op het terras en uiteindelijk wel wandelend weer terug naar de camping. Daar moet natuurlijk wel gekookt worden en afgewassen en de site moet bijgewerkt worden, dus we zijn nog best druk. Dan nog plannen voor morgen maken. Zo anders deze vakantie. Normaal staat alles al vast, nu zien we het telkens wel. Hoewel we wel globaal een idee hebben natuurlijk.


« van 2 »


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*