Vanochtend zijn we met de Gletsjerbus 1 en 2 (lees: kabelbanen) de bergen in gegaan. Op naar de Hintertuxer gletsjer.

Terwijl we met de camper naar de parkeerplaats rijden, komen we langs meerdere bushaltes en ook bij de lift lopen veel mensen. Erg sportieve mensen hier dus! En wij…

Omdat we nog wat aan de vroege kant waren, besloten we heerlijk in de zon te gaan zitten met een kopje koffie en thee. We zijn gewoon verbrand! Maar nadat we ook Gletsjerbus 3 (de laatste kabelbaan) hadden genomen naar de top was het gedaan met de zon. Helemaal boven was het flink bewolkt en zelfs mistig, maar zo af en toe zagen we een klein beetje blauwe lucht. Ook wel leuk om in de zomer sneeuw onder je voeten te voelen. Het doet meteen aan de wintersport denken. We hebben dus maar even van de sneeuw genoten.

Daarna gingen we naar het Natur Eis Palast. Je gaat dan onder de gletsjer en onder de skipistes, een soort ijsgrot. Ze hebben dit pas in 2007 ontdekt en het is toch wel erg bijzonder. Overal ijs en in de meest aparte vormen soms. We lopen in een treintje achter elkaar aan en klimmen en klauteren over trapjes en door nauwe gangen. Af en toe is het flink glad en het is behoorlijk fris hier! De winterjas kun je hier wel aan hebben. Aan het einde van de trip gaan we nog even een stukje met een rubberboot. We moeten ons wel zelf voortduwen langs de wanden, want de boot heeft geen motor. Al met al een bijzondere ervaring.

Inmiddels is het tijd om te lunchen en dat doen we op ongeveer dezelfde manier als tijdens de wintersport! Op de foto staat wel het eten van ons allebei hoor! Vervolgens besluiten we om maar twee trajecten met de kabelbaan terug te gaan en het laatste deel wandelend te doen. Best nog even pittig, maar wel voldaan als we eenmaal beneden zijn.

Dan nog op zoek naar een koekenpan, maar helaas niet gevonden. We hebben vanavond dus in drie etappes gegeten, krieltjes, wolgroente en vlees. Het valt niet mee hoor hier. Dat noemen ze vakantie. En dan ook nog de afwas doen. Thuis is het een stuk makkelijker!

Morgen gaan we hier weg en we moeten nog op zoek naar een volgende bestemming. Helaas wordt het weer in een groot deel van Europa en vooral in onze omgeving een stuk minder de komende dagen, dus dat is jammer. Maar we vinden vast wel iets leuks en melden ons wel weer.

O ja, en het douchen in deze camper is echt niet te doen. Ik moet er dus aan geloven om dat in de toiletgebouwen te doen. Op deze camping is het geen straf. Hier heb je gewoon een soort mini badkamer met douche, wastafel en soms zelfs een föhn. Ook heerlijk ruim, dus we overleven het wel. Tegenwoordig is overal toiletpapier, dus je hoeft ook niet met je rol over de camping. Ook heel fijn!


« van 2 »


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*