Ciao Italia en welkom in Zwitserland! Hoewel… zo snel ging het allemaal niet vandaag. Het was erg druk op de weg en er waren veel wegwerkzaamheden en bij veel tunnels was er maar een tunnelbuis beschikbaar, dus veel files en dus vertraging. Maar we genieten gewoon van wat we onderweg zien. Zo was het Comomeer nog even prachtig te zien vanuit de auto.

Later in Zwitserland zien we het Lago Maggiore in de verte liggen als wij naar Valle Verzasca rijden. Het is een soort rivierdal waar het water over de rotsen stroomt. Het is prachtig blauw gekleurd en we klimmen er naar toe om wat fotootjes te maken. Er zijn weinig mogelijkheden om de camper aan de kant van de weg te parkeren vandaag, dus de meeste foto’s maken we al rijdend. Wat verderop nemen we de Sustenpas. Wat een schitterende route is dit! Voor Jeroen om hem te rijden wat minder, maar voor mij om te kijken echt geweldig. We gaan steeds hoger en het landschap verandert. Het wordt kaler en rotsachtiger en op een gegeven moment zien we een gletsjer, ook kronkelende riviertjes en kleine watervalletjes. Verder bestaat de route uit ontelbaar veel bochten. We moeten een beetje voorzichtig aan doen dus, want het zicht is slecht en er rijden veel noteren. Ze scheuren als gekken langs je heen of komen je tegemoet. Even stoppen bij een uitzichtpunt is dus oppassen geblazen! Er zijn er niet zo veel, dus ook hier meestal vanuit de auto foto’s maken.

Als we weer wat dalen zien we een mooi blauw meer en het wordt steeds groener. Immense weides met verspreid houten huisjes. De huisjes langs de weg hebben vaak uitbundige bloemen bij de ramen. Het is echt een plaatje. We zijn van plan in de omgeving van Brienz te overnachten. We hebben nog geen supermarkt kunnen ontdekken vandaag en ook nog geen camping in de bewoonde wereld, dus het is nog even zoeken. We rijden het Brienzermeer rond en komen uiteindelijk ergens in de middle of nowhere terecht. Nou ja, nadat we al twee keer ergens geïnformeerd hadden en we niet terecht konden. De ene was vol en de ander al dicht. Hier kunnen we nog een nachtje blijven, daarna gaat ook deze camping dicht. We hebben bij de benzinepomp/supermarktje wat te eten kunnen halen en dus zit onze dag er wel op voor vandaag! Het was een lange reisdag en bekaf luieren we nog een beetje voordat we plannen maken voor morgen.

We staan hier in een dal met rondom ons allemaal hoge bergen. Er zit zelfs sneeuw op en buiten horen we de bellen van de koeien die hier rondlopen. Kortom, een mooie rustgevende plek!

De temperatuur schoot vandaag trouwens alle kanten op. Was het gemiddeld tussen de 24 en 28 graden, in de Gotthardtunnel (bijna 17 km lang!!) was het 39,5(!) en toen we bovenaan de pas in de wolken stonden, was het 12,5. Een enorm verschil!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*