Vanochtend zijn we op weg en we komen langs een bordje met Liechtensteinklamm. Daar heb ik wel eens iets over gelezen en we hebben er wel tijd voor, dus rijden we er maar heen. Het is wederom een kloof waar water doorheen stroomt en waardoor de rotsen uitgesleten zijn. Dit keer is het veel grootser en imposanter. Ook is er een waterval aan het einde van de wandeling. Maar om daar te komen, moeten we eerst over een soort wenteltrap wandelen. Erg leuk om te zien. Het is hier trouwens ook een stuk drukker dan gisteren. Af en toe is het zelfs het file lopen.

Nadat we hier wat tijd hebben doorgebracht rijden we richting Hallstatt. Ondanks dat het erg bewolkt is, zien we af en toe het zonnetje tevoorschijn komen, maar het zet niet door. Hoe dichter we richting Hallstatt komen, hoe grauwer het wordt. Gelukkig is het nog wel steeds droog. Hallstatt heeft model gestaan voor een koninkrijk in de beroemde Disneyfilm Frozen. Het is dan ook een enorme trekpleister. Bussen vol Aziatische toeristen. En eigenlijk is het maar heel klein en ligt het tegen een enorme rotswand. Je kunt geen kant op. Het blijkt dan ook een drama om een parkeerplekje te vinden met onze camper. Dan ervaar je wel meteen de nadelen. Een auto druk je nog wel eens ergens tussen. Nadat we weer gedraaid zijn, informeer ik bij een soort camping of we daar een uurtje mogen staan. Ik krijg een nogal nors en bot antwoord dat het niet mag, omdat het vol is. Vijf (!) kilometer verderop kunnen we onze camper parkeren. Wat een hork! Het is niet eens vol en bovendien geven ze op een bordje aan dat je er drie uur mag parkeren. Nogal geïrriteerd rijden we weg. Maar na nog een keer heen en terug rijden zien we geen mogelijkheid hier in de buurt onze camper kwijt te kunnen. We besluiten nogmaals te informeren. Nu gaat Jeroen het vragen. Een vrouw loopt hem meteen al tegemoet en aan haarlichaamshouding te zien, vrees ik dat we dezelfde reactie krijgen. Maar nee, we mogen er wel even staan. We geven aan maar een uurtje nodig te hebben. Nou, volgens haar kan dat niet. Dat is veel te kort. We zullen zien. In elk geval zijn we blij dat we niet voor niets naar dit stadje zijn gereden.

Het is wel echt een plaatje zo aan het meer en natuurlijk ziet alles er goed onderhouden uit. Kleurrijke huizen, allerlei grappige snuisterijen en overal bloemen. Omdat we nog wel een stukje moeten rijden, besluiten we het voor gezien te houden. Als we binnen een uur weer bij de camper terugkomen, komt die vrouw aangelopen en vraagt of we weer gaan. Ja, we moeten nog een stuk rijden. Vervolgens gaat ze naar binnen en haalt ze een fles wijn voor ons op, omdat we wel het volle pond betaald hebben maar zo kort hebben gestaan! De wonderen zijn de wereld nog niet uit…

Het valt ons trouwens wel op dat de mensen in Tirol toch echt vriendelijker zijn dan in andere gebieden in Oostenrijk. Nou hebben we natuurlijk niet heel erg veel vergelijkingsmateriaal, maar toch… Overigens geldt ook voor de campinggasten dat niet al te spraakzaam zijn. Het is net die Nederlandse man gisteren met zijn trucklamper, maar verder trekt niemand een mond open. Heel bijzonder. Alleen op de eerste camping in Duitsland zei werkelijk iedereen elkaar gedag. We zullen zien hoe dat de rest van de reis verloopt!

Als we aan de rit naar onze eindbestemming beginnen, wordt het steeds grauwer en begint het te regenen. We wisten dat het eraan zat te komen, maar we zijn het al wel weer zat! De hele weg regen en ook de temperatuur zakt naar 12 graden. Als het goed is, is het maar een paar dagen en klaart het dan in dit deel van Europa weer op. Ach, en anders verkassen we weer met ons huisje!


« van 2 »


Eén reactie op “Liechtensteinklamm – Hallstatt”

 1. Simone

  hoi hoi,

  Wat een leuke verslagen weer van de afgelopen dagen. Je schrijft zo leuk Judith! Sorry Jeroen, mocht jij er ook een aandeel in hebben…jij schrijft dan ook leuk:-)
  Back to basic met een kamper he? Jullie hebben vorig jaar al een beetje kunnen oefenen natuurlijk. Alles is afhankelijk van het weer!
  Zo schattig die foto met die houten varkentjes!! Erg eigenlijk, zoveel leuke foto’s van mooie plekjes gemaakt en waar reageer ik op… houten varkentjes haha.

  Veel plezier nog de komende dagen! Hopelijk inderdaad op een zonnetje. Zou hier ook wel fijn zijn zo met de Bathmense Kermis voor de boeg! Sterker nog, op dit moment verschijnt er een waterig zonnetje en begint de lucht blauw te worden. Mooi zo, we zijn nog niet toe aan herfst en winter. Over winter gesproken, leuk dat jullie de wintersportstek nu in de zomer gezien hebben, hele andere beleving dan he?

  Liefs Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*