20 september 2011 : Binnenlandse vlucht van Alice Springs naar Brisbane

Vandaag konden we een beetje uitslapen vergeleken met de afgelopen dagen. Vandaag staat er niet zo veel op het programma. We vliegen vanmiddag eerst naar Sydney en daarna door naar Brisbane. Onze vlucht vertrekt om 13.30 uur en komt uiteindelijk in Brisbane aan om 19.30, dus helaas is de dag dan al weer voorbij !
Hier moeten we het half uurtje wat we ongeveer een week geleden terugkregen weer inleveren.
We zitten daar weer op een tijdverschil met Nederland van 8 uur.

Ons verblijf in Brisbane is maar kort, want morgenochtend gaan we om 10 uur aan boord van de ferry die ons naar Moreton Island brengt. Als het goed is, kunnen we daar een beetje relaxen ! Hoewel we vast wel weer genoeg te doen zullen krijgen… We zoeken het vanzelf wel weer op.

Veel leesplezier maar weer en tot de volgende blog. Voorlopig kunnen jullie je wel vermaken met onze belevenissen en foto’s van de afgelopen 3 dagen.

Inmiddels zijn we aangekomen in Brisbane. We zijn niet zoals gepland via Sydney gevlogen. Allereerst hoorden we toen we onze blog aan het typen waren in Alice Springs op het nieuws dat er stakingen waren bij Qantas. Oa in Sydney en Brisbane. Geen goed nieuws dus ! Toch maar naar de luchthaven gegaan en daar bood de grondsteward ons aan om via Adelaide te reizen. Dit was sneller waardoor we eerder in Brisbane zouden zijn en bovendien minder kans op vertraging of andere ellende als gevolg van de stakingen.

We zijn inderdaad ruim een uur eerder aangekomen en hebben de trein genomen naar het centrum. Daar een taxi naar ons hotel. Nou ja, een hotel… We hebben hier geen kamer maar een heel appartement tot onze beschikking ! Niet normaal. We hebben een woonkamer, een volledig ingerichte keuken, voorzien van oa een vaatwasser en een badkamer voorzien van een wasmachine en een droger ! Hoe luxe wil je het hebben.
Daarbij hebben we een prachtig uitzicht op de rivier en de brug en de lichtjes in de gebouwen aan de overkant van de rivier. Direct onder onze balkons (2 stuks !) ligt nog een zwembad en een tennisbaan.
Het enige nadeel is dat we niet echt van al deze luxe kunnen profiteren, want morgenochtend worden we om 9 uur aan de kade verwacht voor de ferryovertocht naar Moreton Island. Maar in dit hotel komen we straks nog een keer terug voor 2 nachten, dus dan kunnen we er optimaal van genieten.

We zagen in alle reacties die we tot nu toe ontvangen hebben heel veel reacties van volledig onbekende personen. Het lijkt erop dat Jeroen heel goed is in het bouwen van de website, want hij wordt overladen met complimentjes vanuit de hele wereld ! Da’s nog eens leuk toch ! We brengen jullie op de hoogte van al onze avonturen, kunnen zelf een beetje alles van ons afschrijven en als bijverschijnsel doen heel veel mensen leuke ideeen op. Best iets om trots op te zijn toch van onze computernerd ! Hihi.

Groetjes maar weer. Nu vanuit Queensland. Dit is de 5e en laatste staat die we aan doen in dit land. Er zijn er nog 2, maar dat moet een andere keer maar weer…



4 Replies to “Alice Springs – Brisbane”

 1. Hoi Jeroen en Judith.
  Hier even een korte reactie op jullie belevenissen.
  Volgens de verslagen is er veel te zien.
  Judith was je niet op de hoogte van de kwaliteiten van Jeroen.
  De foto’s die jullie gemaakt hebben zijn om in te lijsten maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren.
  Jeroen ik wil even een correctie aanbrengen op het verslag van Robert want Go-Ahead heeft van Helmond Sport gewonnen
  voor de beker ,zij het dat ze er wel een verlenging voor nodig hadden.1-1 ; eindstand 3-1
  Verder wensen we jullie nog een geweldige week toe.

  Groetjes.
  Pa en Ma Saris.

 2. Hey computernerd en Judith! 😉

  Tjonge jonge wat hoor ik nu? Kan me helemaal het gezicht van Jeroen voor de geest halen, een stralende glimlach van oor tot oor?? Maar ook zeer verdiend al die complimenten, de site ziet er ook uit om door een ringetje te halen, (om nog maar eens een veer ergens in te steken). Daarbij kan ik me voorstellen dat “anderen” (lees: totaal onbekenden,haha!) inspiratie halen uit de blogs en super mooie foto’s. Wat een bak ofnie dan?? Mogen jullie gerust hartstikke trots op zijn.

  Heerlijk zeg al die luxe in jullie decadente appartement, even lekker bijkomen, kleertjes weer schoon en hup weer door! Straks langer van genieten.

  Vanuit een iig nog droog Nederland weer heel veel plezier met jullie volgende avontuur!!

  Liefs Robert en Wendy

 3. Hallo Judith en Jeroen,

  wat een avontuur zoals jullie je vakantie doorkomen….!
  Leuk maar zeker ook vermoeiend om zoveel te reizen, maar je krijgt er wel wat voor terug. Super foto’s hoor.
  We voelen ons na het lezen ook wel erg stoffig…haha.

  De tijd vliegt voorbij, dus geniet nog van jullie avonturen en van elkaar. Voor je het weet zitten jullie alweer in het vliegtuig op weg naar huis.

  XX Joyce en Mike

 4. Hey 2 J’s,

  De foto’s worden steeds mooier zeg. Wat zullen jullie genieten zeg. Wel op tijd de accu opladen van het fototoestel hè. Ik ken iemand die dat nog wel eens wil vergeten. 🙂
  Jeroen, doe je een beetje voorzichtig. Als ik je zo naar beneden zie rennen. Je zou je hamstrings afscheuren. Je bent ook geen 20 meer :). Heel veel plezier de komende dagen nog.
  Wij vertrekken vrijdag dus vanaf dan even geen reacties meer van onze kant.

  liefs,
  Robert en Wendy.

  ps. Jeroen: Eagles mis je niets aan. Weer verloren met 1 0 van Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*