16 september 2011 : Excursie Uluru – Kata Tjuta National Park (Ayers Rock)

Vandaag zijn we weer teruggekomen van onze excursie van 3 dagen. We zijn onze spullen aan het pakken voor onze vluchtdag van morgen. We vliegen dan van Alice Springs naar Brisbane.

De afgelopen dagen waren mooi, maar ook vermoeiend. We zijn alle dagen rond 5/6 uur gestart. De eerste dag hadden we een rit van zo’n 5 uur voor de boeg onderweg naar Uluru (Ayers Rock). Ons groepje bestond uit 6 personen totaal, maar ’s middags na de lunch kregen we gezelschap van nog eens 9 personen die de rest van de dag en de volgende ochtend met ons meegingen. In de bush wisten ze toch een heerlijke lunch voor te bereiden en daarna zijn we op weg gegaan naar The Olgas (Kata Tjuta) en de Valley of the Winds. Dit zijn hele grote stenen waar je tussendoor kunt wandelen. Alles is mooi rood gekleurd wat een prachtig gezicht is zo aan het einde van de dag met de zon erop en een strakblauwe lucht.
Hier hebben we een wandeling gemaakt en daarna door naar Uluru (Ayers Rock), een enorme grote steen, voor een spectaculaire zonsondergang. Helaas was er nogal wat rook in de lucht, omdat er veel branden zijn geweest (aangestoken en gecontroleerd), waardoor de zonsondergang niet zo mooi was als gehoopt en Uluru niet heel mooi rood kleurde zoals altijd op de foto’s te zien was. Overigens heel grappig, want alle groepen die hier zijn gaan naar de zelfde plek en overal staan tafels en stoelen en staat de champagne koud !

Hierna gingen we weer terug naar ons tentenkamp waar ons diner al op ons wachtte. Er werd een kampvuur gemaakt van het hout wat we onderweg gezocht hadden.
Vroeg naar bed, want de volgende dag werden we om 5 uur bij het ontbijt verwacht (!). We gingen vandaag de zonsopgang bekijken bij Uluru. Helaas nog steeds veel rook in de lucht, dus besloten we niet te wachten op de zonsopkomst bij het bewuste punt, maar hebben we de wandeling van zo’n 10 km rondom Uluru gedaan. Dat was wel mooi om te zien. Daarna weer een lunch en ondertussen zijn de andere 9 personen weer afgezet bij de luchthaven en hebben wij ’s middags de reis vervolgd naar Watarrka (King’s Canyon).
Onderweg hebben we nog een zoutmeer bezocht. ’s Avonds wederom een kampvuur en een goed diner en een nieuw tentenkamp. Ook weer vroeg naar bed, want het ontbijt de volgende dag was om 5.30 uur. Uitslapen dus….

Deze laatste dag van de tour zijn we gestart met een wandeling langs King’s Canyon. Een wandeling langs de rand van de canyon. Heel erg mooi en voor ons het mooiste wat we deze 3 dagen hebben gezien ! Na deze wandeling weer terug naar ons kamp voor de luch en daarna ons afscheid van de andere 4. Zij hebben een 4 daagse trip en gaan nog een dag 4 wheel driven in een ander deel van het binnenland. Wij vinden het wel mooi geweest in de stof en het zand en beginnen in een andere groep en per bus aan de ruim 5 uur durende rit terug naar Alice Springs !
Daar was het heerlijk om lekker al het stof en zand van ons af te spoelen en konden we ‘ schone kleren’ aan.
Die hebben wel 4 dagen opgeslagen gestaan in onze tas, dus echt fris is dat ook niet meer…
Niet al te laat naar bed vandaag, want we zijn toch wel erg moe van deze trip ! Maar het was zeker de moeite waard ! Alleen al ivm het contrast met wat we tot nu toe gedaan hebben.

Groetjes vanuit Alice SpringsExcursie ayers Rock – Uluru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*