10 september 2011 : Reisdag van Batemans Bay naar Melbourne

Het is een lange reisdag geweest. Dat wisten we natuurlijk al wel, maar het valt dan toch nog weer tegen waardoor het nog langer duurt…

Gisteren konden we niet meer naar Pebbly Beach wat vooral Judith jammer vond. Daar komen de kangoeroes tot op het strand bij zonsopgang en zonsondergang. Dan dus maar de volgende dag (vandaag) bij zonsopgang terugrijden. Uiteindelijk werd het iets later, want de zon was al een tijdje opgekomen. Iets voor 7 uur zaten we in de auto. Gelukkig scheen de zon wat het al een stukje fijner maakte. Wel was het nog steeds erg koud. Een graad of 5. Daar aangekomen werden we meteen begroet door diverse felgekleurde vogels. Ze gingen op de auto zitten en hebben mooi geposeerd voor de foto’s. Op het strand zat ook nog eens een aantal kangoeroes, dus onze dag kon al niet meer stuk ! In plaats van een koala knuffelen kon ik nu met een kangoeroe knuffelen ! Nou ja, aaien dan. Het blijven toch wel wilde dieren.

Verder onderweg helaas veel dode dieren gezien en weinig levende. Een hele lange rit met veel regen en heeeeel veel bomen. Weinig uitzicht en op een gegeven moment zo’n harde wind dat je echt denkt aan het einde van de wereld te zijn ! Nou scheelde dat niet heel veel zo op het meest zuidoostelijke puntje van het land ! Omdat het fors tegenviel met het rijden hebben we een aantal dingen niet meer kunnen bezoeken. We waren nu namelijk al laat in ons hotel, ca. 7 uur. Om die tijd is het ook al echt pikdonker. Het was ook nog een hele tour om bij ons hotel te komen zo hartje Melbourne. Het hotel hoort bij een enorm complex en omdat het zaterdagavond was, was het gigantisch druk in de stad. Het leek wel alsof iedereen in de stad naar deze plek was gekomen. Op een gegeven moment stonden wij in ons kloffie midden tussen het uitgaanspubliek wat zo’n beetje in gala gekleed was ! Het was een heel groot entertainment centrum en niet ons hotel. Dat was dus niet goed. Gelukkig hebben we daarna vrij snel wel ons hotel gevonden en konden we ook onze auto nog kwijt. s’ Avonds nog even lekker een hapje gegeten in deze bruisende en gezellig stad.

Groetjes vanuit Melbourne !Reisdag van Batemans Bay naar Melbourne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*