23 september 2011 : van Brisbane naar Fraser Island

Onze dag begon vandaag niet goed en helaas viel er wel meer tegen. In Nederland hebben we specifiek een four wheel drive auto gehuurd die mee mocht naar Fraser  Island, dat is namelijk niet bij elke maatschappij toegestaan. Er is ons verzekerd dat het akkoord was, maar toen wij vanochtend bij de balie van Europcar stonden kregen we de auto niet mee ! Er stond wederom een Nissan X-trail klaar, maar toen de dame achter de balie in de gaten had dat we naar dit zandeiland zouden gaan met deze auto werd ze een stuk minder vriendelijk ! Heel vervelend, want er was geen andere oplossing. Ze raadde ons aan om elders een auto te reserveren, maar dat is natuurlijk onzin als je een 4×4 hebt gehuurd. Uiteindelijk besloten we om deze auto gewoon mee te nemen en dan maar op het vasteland achter te laten. We hadden in elk geval een auto nodig om bij het opstappunt van de ferry te komen. Dat was nog een kleine 4 uur rijden. De dame wilde ons deze auto helemaal niet meer meegeven, omdat ze dacht dat we hem toch gewoon op de ferry mee zouden nemen, dus het was een heel gedoe om het geregeld te krijgen.

Dat is uiteindelijk gelukt, maar kostte een hoop tijd en energie… We hebben de auto dus achter gelaten op de pier en moeten hem zonder zand terugbrengen… Ze zullen hem na laten kijken door een monteur als we terugkomen. Pff, wat een gedoe zeg.  Het stomme is dan ook meteen dat we hier wederom een auto moeten huren om het eiland te verkennen en hier betaal je meteen de hoofdprijs voor dit soort auto’s ! We weten nog niet eens of het kan, want het verhuurkantoor is al gesloten. We wilden wederom een excursie naar de walvissen boeken, maar die zit ook al vol voor zowel morgen als overmorgen. Het zit ons helaas dus niet mee. Daarna is er geen mogelijkheid meer, omdat we dan weggaan uit deze omgeving.

Nu dus maar even hopen dat we morgen wel een auto kunnen huren en op pad kunnen gaan, anders is het verblijf hier wel een beetje jammer. Verder is hier niet zo veel te doen namelijk. Het is een eco-resort en wij zijn niet zo erg eco…

We hopen maar dat we morgen lekker op pad kunnen en veel leuke dingen zien, dan hebben we morgen weer een leuk verslagje voor jullie. We moeten hier trouwens ook nog oppassen voor dingo’s. Die hebben we al wel eerder gezien en gehoord, maar we dachten dat ze redelijk onschuldig waren, maar het kan ook anders blijkt…

Groetjes vanaf Fraser Island en tot de volgende keer.Reisdag van Brisbane naar Fraser Island

3 Replies to “Brisbane – Fraser Island”

 1. Hoi Judith en Jeroen.
  Aan de verslagen en de foto’s kunnen we er wel uit maken dat jullie er veel plezier hebbben.
  Robert en Wendy zijn goed overgekomen op majorca al viel het weer er vandaag tegen.
  Genieten jullie er nog maar eens goed van want voor je het weet is het tijd om weer huiswaarts te keren.
  Hier hebben we een nazomer die nog zeker zou aanhouden tot volgend weekeinde.
  Als dit de laaste reactie van onze kant is dan wensen we jullie een hele goede reis terug.

  Groetjes.

  Pa en Ma Saris.

 2. Hallo vakantiegangers,
  Wij zijn vanmiddag om 17.00 uur thuis gekomen. Ik zie net (de een komt en de ander gaat) ik moet al jullie verhalen nog doorlezen en jullie foto,’s bekijken maar je weet dat we goed zijn aangekomen. Als ik morgen jullie verhaal heb gelezen, zullen we nog even reageren. Ik hoop dat het met die auto allemaal goed komt. Verder lezen we het nog wel. Bij ons is alles goed.

  Groetjes Gerda en Wim

 3. Jullie hebben wel even pech nu zeg. Hopelijk valt het uiteindelijk nog mee en gaan jullie mooie dingen zien. Dit is voor ons even het laatste berichtje omdat we vanavond naar Mallorca vliegen zoals jullie weten. We zien jullie dus strakjes thuis weer. We wensen jullie nog ontzettend veel plezier en mooie avonturen in jullie laatste week! Tot gauw!

  Liefs Robert en Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*