21 september 2011 : Brisbane naar Moreton Island

Op naar Moreton Island met de ferry. Om 10.00 uur stappen we aan boord en varen we de Brisbane River over om vervolgens over te gaan in de Moreton Bay. De rivier oogt niet erg mooi en het is dan verbazingwekkend om te zien dat we naar mate we dichter bij het eiland komen echt prachtig blauw water zien. De boot vaart gelukkig redelijk rustig dus zelfs als je geen zeebenen hebt is het goed te doen. Hoewel dat niet voor iedereen geldt.

Bij het inchecken voor de ferry merk je al dat alles om de accommodatie Tangalooma Resort draait. Je bent al bijna ingecheckt voor je kamer. Je hebt je kamernummer al en je bagage zie je pas terug als je op je kamer arriveert. Super geregeld allemaal ! Ook kun je op de boot vast bekijken wat je allemaal wilt gaan doen op dit eiland en in dit resort. Je komt werkelijk tijd tekort ! Dat wordt al snel duidelijk.

We willen heel graag een whale watch tour doen en omdat we niet veel tijd hebben is er geen andere mogelijkheid om dat meteen bij aankomst te doen. Niet helemaal legaal zijn we gewoon weer bij de boot gaan staan in de hoop dat we mee konden. Gelukkig was dat allemaal voor elkaar. We moesten wel wachten tot iedereen aan boord was en uiteindelijk was het ok dat we niet gereserveerd en betaald hadden. Dat kon later wel. Je komt het eiland toch niet af…

De tocht naar de walvissen was over iets ruiger water, maar al snel zagen we vlak voor de kust bij het resort een walvis met jong. Daarna volgden er meer en in totaal hebben we er zo’n 16 gezien. Later bleek dit een goede score te zijn, want de afgelopen dagen en weken was er nog niet zo’n groot aantal gespot ! Helaas namen ze niet de spectaculaire duiken zoals je wel eens ziet op foto’s en als het er een beetje op leek ben je gewoon te laat met de camera ! We hebben wel wat plaatjes, maar geen spectaculair materiaal.

De zee werd steeds wilder en om ons heen raakten de ‘kotszakjes’ al aardig vol. Niet echt een lekker idee als je zelf ook niet helemaal fit bent ! Uiteindelijk zelf dus ook nog maar een zakje gevuld.
De tocht terug naar het hotel verliep prima en een stuk rustiger.

Na deze mooie ervaring met de walvissen hadden we al weer een druk programma. Meteen inschrijven voor het voeren van de dolfijnen van dezelfde avond en daarna eindelijk maar eens echt inchecken en onze kamer en de rest van het resort bekijken. Allemaal prima !

’s Avonds rond half 7 begon het voeren van de dolfijnen. Dit zijn echte wilde dolfijnen die er zelf voor kiezen om naar het resort te komen. Ze doen dit al enkele jaren, maar het is nooit een garantie dat ze ook echt komen. Iedereen mag slechts 1 vis geven en het is niet normaal hoe groot de belangstelling was ! Later hoorden we dat er normaal zo’n 100 mensen waren. Nou, het waren er zeker het dubbele dit keer ! Da’s wel jammer, maar voor onze eigen ervaring niet minder leuk om te doen. Je staat tot boven je knie in het water en onder begeleiding van ‘experts’ mag je een vis geven.
De dolfijnen die bij ons waren (3), waren erg hongerig en een beetje opdringerig. De visjes gingen er dus wel in.
Ondanks dat het moment kort is, is het wel heel erg leuk om mee te maken !

Later hoorden we dat de afgelopen tijd niet altijd zo veel dolfijnen zijn geweest als de dag dat wij er waren, dus wederom hadden we geluk ! De dolfijnen zijn bekenden van het resort en ze hebben allemaal namen. Wij staan op de foto met Tinkerbell.
Ze maken hier wel overal foto’s van die je kunt kopen voor een vermogen. Wel erg commercieel, maar ook wel weer leuk om te hebben natuurlijk.

In het resort zijn veel mensen die Engels lijken. Ze voldoen zeg maar aan het stereotype, maar zijn toch echt Australiers. Maar vast als voorouders de Engelsen. Ze zijn dol op Karaoke en met TL verlichtte eetgelegenheden. Vooral veel vet eten en zo ziet de avond er hier dan ook uit. Da’s nou geen leuk vooruitzicht om een week te blijven. Dat scheelt, wij blijven maar 1 nacht !

Vol ervaringen sluiten we deze dag af en zijn blij dat we nog een dag hebben, want ondanks het eten zouden we hier rustig een week willen blijven ! Het is hier werkelijk schitterend en ook nog eens prachtig weer. Daarnaast volop mogelijkheden om je bezig te houden.
Op naar een nieuwe dag met nieuwe belevenissen !

Groetjes vanuit Tangalooma op Moreton Island.Verblijf op Moreton Island

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*