25 september 2011 : van Fraser Island naar Brisbane

Om 7.50 uur zaten we op de boot naar het vasteland en we waren beide van mening dat dit het leukste moment was op Fraser Island. Klinkt wel een beetje zuur, maar het viel gewoon tegen na al die andere mooie ervaringen.
Op het vasteland zijn we naar Hervey Bay gereden, een belangrijke plek voor het vertrek van whale watch cruises. We konden mee op een tocht die om 13.30 uur zou vertrekken en 4 uur zou duren. Dat betekent een late aankomst in Brisbane, maar we vonden het toch wel de moeite waard om de walvissen nog een keer te bekijken en helemaal omdat hier 1 van de beste plekken op de wereld is.

Het was inderdaad spectaculair !! De walvissen waren echt heel dichtbij en ze kwamen steeds boven water met hun kop en smakten daar weer hard mee op het water. Echt een hele ervaring. Je hoort ze ook steeds ademen. Wel heel lastig om ze goed op de foto te krijgen, want je weet nooit waar en wanneer er 1 naar boven komt. Ze zitten soms ook dichterbij dan je verwacht. We hebben ook wat filmpjes gemaakt en die zijn ook leuk geworden.

Na deze heerlijke middag (maaginhoud nog op de plek!) zijn we doorgereden naar Brisbane naar ons hotel. We kwamen pas laat aan en toen was onze boeking ook nog niet bekend.
Tja, het zit niet altijd mee zo in de staart van onze reis. Uiteindelijk is het opgelost en hebben we een kamer met een prachtige ligging, alleen hadden we gehoopt op de kamer met wasmachine die we vorige keer hadden, omdat het echt wel nodig was, maar helaas… Dat moet dan maar wachten tot in Nederland. Alles is inmiddels wel een beetje muf.

Morgen gaan we de auto weer inleveren bij Europcar. Ze had vorige keer al gezegd dat ze hem helemaal gingen controleren op zand, etc. Nou, nu we de auto’s op Fraser hebben gezien, hoef je dat niet te controleren. Dat zie je zo wel!

Nog 1 hele dag hier en dan beginnen we aan het laatste deel van onze reis, de reis naar het start- en eindpunt; Sydney.

Groetjes vanuit Brisbane.Reisdag van Fraser Island naar Brisbane

2 Replies to “Fraser Island – Brisbane”

  1. Hoi globetrotters,
    Wij hebben vandaag jullie hele vakantieverslag gelezen en de prachtige foto,’s bekeken. Het ziet er allemaal heel indrukwekkend uit. Zoveel maak je normaal nog niet in een heel jaar mee. Wel heel mooi maar waarschijnlijk ook heel druk. Volgens ons zijn jullie straks echt aan vakantie toe. Maar ja je gaat ook niet ieder jaar naar zo,n ver land. Waar ik me wel zorgen over maak, is die muffe lucht straks in mijn auto als wij jullie komen ophalen van Schiphol ( ha ha) het zal wel loslopen. Geniet nog maar goed van deze laatste dagen.

    Groetjes Gerda en Wim

  2. Ha Judith en Jeroen!
    Wat een belevenissen allemaal en wat een prachtige foto’s! Wij genieten voortdurend mee hoor. Heel leuk om allemaal te lezen en te zien. Op de Braam is alles oké en het lijkt hier zelfs wel zomer en als het mee zit kunnen jullie daar ook nog even van meegenieten het komende weekend! Heel veel plezier nog de komende (alweer laatste) dagen!!
    Groetjes Pieter & Annelies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*