24 september 2011 : Verblijf op Fraser Island

We hebben toch besloten een klein fortuin te betalen voor een dagje rondcrossen op Fraser Island in een gehuurde (extra) auto.
Het valt nog niet mee hier te rijden, omdat alles van zand is. Vol hobbels en kuilen en ontzettend zacht zand hobbelden we een stuk over het eiland. 20 kilometer kan heeeeel lang duren hoor !
Vervolgens waren we blij dat het strand in zicht kwam dan konden we daar enigszins normaal rijden, maar daar deed zich een klein probleempje voor. Onze auto kwam vast te zitten. Ongeveer 10 meter voor het hardere zand op het strand zat de auto muurvast in het zand. Hoe hard Jeroen het zand voor en achter de wielen weg aan het graven was, des te harder kwam het weer terug via een andere weg… Gelukkig kwam er iemand te hulp. Die kon er toch niet langs, want wij blokkeerden het pad ! Daarna over het strand scheuren met de auto en af en toe vol in de remmen voor een kreek die we door moesten.
Er waren wat bezienswaardigheden op de route, maar daar was weinig tijd voor, want we moesten wel tegen 15.00 uur voorbij een bepaald punt terug zijn ivm het water wat dan op zou komen. Als een speer dus het strand over gescheurd en her en der wat fotootjes gemaakt. Nog een dingo gezien onderweg en ook echt wel wat mooie plekjes. Andere dingen vielen wat tegen. Op foto’s hadden we meren gezien die echt prachtig waren, maar in het echt en in het laatste zonlicht toch iets minder idyllisch waren.
We vielen wel een beetje in het niet met onze mini 4×4, een Suzuki Jimny met al die joekels van auto’s hier !
Aan de noordoostpunt hebben we nog roggen in zee gezien. Hele grote joekels. Je kunt hier ook beter niet gaan zwemmen, omdat er dus enorme roggen zijn, net als haaien en ander gemeen zeewild.

Omdat het niet lukte om op Fraser Island een whale watch tour te boeken en er verder niet veel meer te doen was, hebben we besloten 2 boten eerder terug te nemen naar het vasteland. In de hoop daar nog een excursie te kunnen boeken en anders bijtijds terug te zijn in ons hotel in Brisbane.

GroetjesVerblijf op Fraser Island

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*