14 september 2011 : Verblijf op Kangaroo Island (eind van de dag naar Adelaide)

Vandaag was de tweede en laatste dag op Kangaroo Island. Echt een ontzettend leuke dag! We hebben eerst een beetje uitgeslapen en hebben uitgebreid ontbeten in ons hotel. Vervolgens zijn we per auto richting het strand aan de zuidkant gereden en zijn daar samen met een gids op het strand geweest, waar allemaal zeeleeuwen lagen. Heel mooi om zo van dichtbij te zien. Ook was het mooi weer en een prachtige omgeving.

Later zijn we via gravelroads (we hebben niet voor niets een 4 wheel drive) naar het noorden van het eiland gereden. Daar woont Paul en hij heeft een complete beestenboel. Je kunt het zo gek niet verzinnen of hij heeft het. Je mag ze allemaal vasthouden, aaien, voeren, fotograferen,etc. Judith heeft een kangoeroe de fles gegeven, we hebben beide de kangoeroes met de hand gevoerd. Ook heeft Paul een schaap wat bijna agressief werd als het niets te eten kreeg. Jeroen had de emmer met voer vast, dus die was steeds de klos om het schaap kwijt te raken terwijl de rest van de mensen de kangoeroes voerde!

We hebben een babywombat vast gehouden, een slang om Judith’s nek, echidna’s (soort stekelvarken) geaaid, vogels op onze hoofden en schouders gehad en Jeroen heeft emoe’s gevoerd vanaf zijn hoofd. En het allerleukste was toch wel het knuffelen van de koala !!! Zo lief en lekker zacht en het beestje klampt zich helemaal aan je vast. Helaas mag ze niet mee naar huis….

Paul heeft ook nog een hond en die denkt dat hij een klipgeit is ! Die klimt en klautert met het grootste gemak op muurtjes en springt er weer af. Hij racet het hele terrein over en vindt iedereen leuk.
Heel grappig. Die man zelf was ook een gekke kerel hoor, maar wel leuk. Juist als mensen afwachtend waren en niet naar de dieren gingen gaf hij juist hun een emmer met voer waardoor ze compleet onder de voet gelopen werden. Alleen dat al vonden wij zo grappig om te zien.

Nadat we bij Paul weg zijn gegaan, zijn we nogmaals naar ‘Little Sahara’ geweest, omdat het wat vroeger op de dag was dan gisteren, was het zand veel witter. Je kon je ogen bijna niet open houden. We waren er gewoon alleen. Dat is hier veel, zo buiten het seizoen. Af en toe ergens een bus met toeristen, maar het valt heel erg mee.

Voordat we het eiland afgingen nog even een pizza gegeten en toen zijn we doorgereden naar Adelaide. Het is inmiddels al laat en morgen vertrekken we vroeg naar de luchthaven voor onze vlucht naar Alice Springs en gaan we het binnenland van Australie verkennen.

Groetjes, Jeroen & JudithVerblijf op Kangaroo Island en in de avond naar Adelaide

2 Replies to “Kangaroo Island – Adelaide”

 1. Hoi Jeroen en Judith

  Zolang jullie blijven
  Moeten jullie schrijven
  Heel veel foto’s schieten
  dan kunnen wij blijven mee genieten

  Geniet geniet geniet!!!

  Lieve groetjes van jullie buurtjes no. 21 Harry en Ellen

 2. Oh my God wat een geweldig verhaal en geweldige foto’s!!!!!!! Begin toch over emigreren na te denken nu ik dit heb gezien, dat is toch wel even wat anders dan ons “vogeleiland” hé….. Geniet er van!!!!

  Groetjes Pieter en Annelies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*