12 september 2011 : Reisdag van Melbourne naar Warrnambool

Vandaag zijn we op tijd vertrokken vanuit Melbourne om via de Great Ocean Road richting het westen te rijden. Deze weg biedt een mooi uitzicht op de zee in zuidelijke richting en zit vol met bochten. Helaas begon de dag nogal grauw en grijs. Later is het wel wat beter geworden en hebben we zo nu en dan ook nog wat zon gezien. Onderweg is er van alles te zien Zo zijn er prachtige bossen, watervallen en is er het nodige wild te spotten onderweg. We hebben eerst wat van het uitzicht genoten op de kust en de zee en later hebben we wat uitstapjes gemaakt, oa naar een waterval en ook zijn we op zoek gegaan naar koala’s.En maar turen in de bomen naar boven ! Zo lastig om iets te vinden, maar dan als je er eenmaal een gezien hebt, is het makkelijker er meerdere te spotten. We hebben er verscheidene gezien. Ze schrikken niet echt van je, dus je kunt rustig lawaai maken, maar ja, omdat ze zich nergens iets van aan trekken zijn ze ook niet erg fotogeniek ! Ze slapen ongeveer 19 uur per dag en je ziet dus alleen de wollige kontjes als je onder de boom staat ! Op de foto’s dus veel takken en weinig grappige kopjes te zien !

We hebben er uiteindelijk aardig wat gezien en zijn op een gegeven moment gestopt met zoeken omdat de tijd begon te dringen. We wilden heel graag naar de ‘ Twelve apostles’. Dit zijn een soort kliffen in de zee die afgesplitst zijn van de kust. Hoog in de zee staan ze als een soort pilaren. Inmiddels zijn er nog maar 7 over, omdat de zee de rest heeft laten verdwijnen. Hier zijn we tegen zonsondergang gekomen en hebben nog net wat van het mooie uitzicht kunnen genieten.

Vervolgens zijn we naar onze eindbestemming van vandaag gegaan, Warrnambool. Oa bekend van de walvissen die hier voor de kust zijn. Helaas was het al erg laat toen we kwamen en was het bijna donker. Niets gezien dus en van de receptioniste van het hotel begrepen we dat er dit jaar maar weinig waren en op dit moment sowieso niet veel, dus de kans dat we wat zien is erg klein. Helaas.
Onderweg vandaag nog wel kangoeroes gezien, blijft ook erg leuk ! Wel lastig te fotograferen..

Morgen weer een lange reisdag en lage temperaturen. We hebben al gezien dat het in het binnenland waar we de 16e naar toe vliegen 2 graden is ’s nachts ! Wij zijn dus al wel gewend aan de winter straks in Nederland…

Groetjes vanuit zuid Australië.Reisdag van Melbourne naar Warrnambool

7 Replies to “Melbourne – Warrnambool”

 1. Heeeey J & J!

  Wat een leuke verhalen en prachtige foto’s, erg leuk om te lezen en te bekijken. Heerlijk lijkt me dat al die beestjes aaien en knuffelen. Neem je zo’n schattig kangoeroetje mee naar huis Juud? Of een koalabeertje, ook leuk! ;-).
  Hoop dat het weer nog wel een beetje beter wordt voor jullie. Kou is niet zo heel erg, zolang het maar niet regent zeg ik altijd maar. Hier is het weer echt flut, woei bijna weg gisteravond! Gelukkig komt onze vakantie ook dichterbij, ben ik wel weer aan toe na 2 maanden ;-).
  Veel plezier en een dikke knuf van ons, we volgen jullie op de voet!

  Robert en Wendy

 2. Zoals jullie zien in Nederlands mijn goedste vak, had je niet gedenkt he ?

  Bert

 3. Hoi Reizigers,

  Mooie foto’s met echte Australische bewoners. Vooral die van de Koala’s en Kangoeroe’s zijn het echte bewijs dat jullie daar zitten. Jeroen wanneer plaats je die foto waarop Judith door die Kangoeroe wordt gelanceerd? Het schijnen nogal rappe ’s hoppers te zijn toch ?

  Nog heel veel plezier,

  Bert

 4. Hoi Wereld reizigers,

  ziet er allemaal mooi uit daar down under. Ik heb van een oude australier een truc gehoord waardoor je die Koala’s wat actiever kunt krijgen. Hij had het over een wel gemikte worp met een middelgrote steen. Als Jeroen dan snel is kan hij een “Flying Koala” fotograveren. Dat is dan weer erg leuk voor het fotoboek.

  Bert

 5. hoi vakantiegangers!

  Leuk jullie vakantieverslag door te ‘spitten’! Ik liep natuurlijk een week achter. Afgelopen week naar Bad Bentheim geweest en nu een weekje thuis, niet veel aan met dit weer!
  Ik prent me maar in dat het herstvakantie ipv zomervakantie, dan valt het allemaal nog wel mee ook haha. Lekkere dingetjes in huis halen en openhaardje aan dan maar!

  Jullie in ieder geval op avontuur en pas aan het begin, nog een paar weken voor de boeg en weer een aantal wilde dieren aan de verzameling toe kunnen voegen dus. Koala’s,
  kangoeroes… jammer van de walvissen daar keek je zo naar uit. Wel een beetje rekening houden met het aantal foto’s maken, Judith. Niet te veel op 1 pagina straks in het
  album;-).

  Ik zal er maar een eind aan maken, het is natuurlijk de bedoeling een korte reactie te geven op jullie verslag en niet een langdradig verhaal van het thuisfront te hoeven lezen (toch? anders heb ik nog wel wat hoor…).

  Veel plezier!

  groetjes Jouke en Simone

 6. Het ziet er echt fantastisch uit daar, alleen jammer van die dikke wolken…..Veel plezier verder op jullie prachtige reis! Groetjes Pieter en Annelies

 7. Leuk zeg, die koala’s en kangoeroe’s. Jammer dat het zo koud is. Moet je toch maar een paar Uggs kopen, veel goedkoper daar trouwens.

  Groetjes Natascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*