13 september 2011 : Reisdag van Victor Harbor naar Kangaroo Island

Vanochtend zijn we om 9 uur met de ferry naar Kangaroo Island gegaan. De huurauto is mee, want het is de bedoeling daar een en ander te gaan doen. Op 2 na, is dit het grootste eiland van Australie en vooral bekend vanwege de natuur en vooral de dieren.

Onderweg op de boot zien we al dolfijnen en later op het eiland nog kangoeroes, zeeleeuwen, koala’s en diverse kleurige vogels.
Het valt nog niet mee om de koala’s goed op de foto te krijgen omdat ze in de toppen van de bomen zitten. De kangoeroes zijn makkelijker !

Als eerste zijn we op het eiland naar de uiterste westpunt gereden en hebben daar verschillende mooie plekken bezocht. Daarna zijn we langzaam oostwaarts gereden, daar is ons hotel. Onderweg hebben we zeeleeuwen en koala’s gezien en zijn we naar ‘Little Sahara’ geweest. Witte zandduinen midden in het landschap. Wat grappig was dat er een hele grote groep jongeren was die steeds naar boven klommen en dan heel hard naar beneden renden. Best vermoeiend trouwens…

Omdat er vandaag veel te zien was hebben we belachelijk veel foto’s gemaakt, dus het is nog even goed puzzelen hier een selectie uit te maken ! We zetten ook nog even wat foto’s van gisteren in deel 6 op de site (bij de foto’s). Dat lukte gisteren niet.

Vandaag waren we zo maar een keer voor het donker in ons hotel ! Ook wel eens lekker. Alleen is het hier wel erg uitgestorven. Een hapje eten is al lastig, omdat er veel dicht is. Maar we verhongeren niet hoor.

Morgen hebben we nog een hele dag op dit eiland voordat we ’s avonds op de boot naar het vasteland stappen. Dan hebben we nog een rit naar Adelaide voor de boeg. De ochtend daarna gaan we naar Alice Springs en hopen we eindelijk eens een korte broek aan te kunnen ! Inmiddels zijn we wel uitgekeken op de herfstige kloffies waar we steeds in rond lopen !

Groetjes van uit Kangaroo Island !Reisdag van Victor Harbor naar Kangaroo Island

One Reply to “Victor Harbor – Kangaroo Island”

  1. Wie van jullie kan er zo goed fotograferen? Het ziet er allemaal prachtig uit.
    Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*