12 september 2011 : Reisdag van Warrnambool naar Victor Harbor

Vandaag stond een lange reisdag op het programma. De langste van de hele vakantie. Omdat we gisteren de Great Ocean Road niet afgemaakt hebben, zijn we vandaag doorgereden tot het eindpunt, Port Fairy. Overigens niet de moeite waard. Ook al geen geluk bij de walvissen vandaag.  Maar onderweg naar Port Fairy kwamen we wel langs een reservaat wat een krater is. Heel mooi begroeid en vol met wild. Meteen al diverse kangoeroes die voor onze auto langs hopten ! Zelfs één met een jong (Joey) in de buidel ! Kijk, dat willen we zien ! Daarna nog een emoe met 3 jongen en daarnaast nog veel andere dieren zoals zwarte zwanen, wallabies, konijnen, vogels, etc.

Daarna zijn we doorgereden richting The Grampians, ook een heel mooi park. Erg groen en van alles te doen op recreatief gebied, Wij hebben weinig tijd, dus pikken er wat dingetjes uit en ondertussen genieten we van de mooie omgeving en uitzichten. Ook hier weer kangoeroes. Zowel dood als levend… Verder nog een aantal herten en verder weinig noemenswaardig wild.  O ja, ook nog een aantal watervallen. Omdat het nog vroeg in het seizoen is en de winter net afgelopen is, is het nog niet bepaald ingericht op de toeristen. Zo was een heel aantal wegen afgesloten, omdat er ‘ landslides’ waren en waren ook wegen te gevaarlijk ivm vallend gesteente. Toch hebben we best veel gezien en zelfs nog wat gewandeld her en der.

Omdat het vanuit dit park nog een fikse rit naar ons overnachtingshotel was, hebben we tot laat moeten doorrijden. Wel met het uitzicht op een prachtige zonsondergang ! De eerste in volle glorie sinds we hier zijn ! Zelfs als hij onder is, kleurt de lucht prachtig oranje en zo reden wij de zon achterna. Het hotel waar we overnachten, is alleen een overbrugging naar het volgende station : Kangaroo Island. Hier hopen we nog veel meer wild te spotten en te genieten van de mooie omgeving. Vanavond waren we pas tegen kwart voor 9 in ons hotel, maar daar bleek het een half uur vroeger te zijn, dus die kregen we weer kado ! Uiteraard moeten we die ergens anders weer inleveren…. maar dat is van latere zorg.

Omdat we nogal in de ‘ bush’  zitten sinds Melbourne is het niet zo eenvoudig om aan een paar Uggs te komen. Ze waren ook niet meer nodig trouwens, omdat we vandaag zelfs in een t-shirtje buiten konden lopen ! En inmiddels zijn de vooruitzichten ook aardig voor de komende dagen. O ja, en voor het goedkoop hoeft het ook niet. Niets is hier echt goedkoop… Ik weet zo niet wat ze in Nederland kosten, maar ze kosten hier toch ook gauw AUD 280.

Het is trouwens wel heel leuk te zien dat er meteen weer een heel aantal reacties zijn gekomen ! Echt hartstikke leuk en bedankt allemaal voor het sturen van de berichtjes ! Wordt gewaardeerd hier hoor.

We doen ons best om af en toe de foto’s op de site te krijgen, maar dat gaat niet overal eenvoudig. De tekst gaat dan nog wel…

O ja, zou ik bijna nog vergeten ! Vandaag was ook nog wat. Om een goede plek te vinden om witte kangoeroes goed te zien en te fotograferen is Judith op een mierennest gaan staan. Mega grote mieren zaten ineens overal ! Op broek en schoenen en ook in de broekspijpen ! Niet leuk meer. Ze mocht van Jeroen de auto niet in, want anders zaten ze daar ook allemaal. In no time dus de schoenen en broek uit en toch in de auto. Jeroen alle mieren die toch al de auto in waren gekropen doodgemept met zijn schoen ! Echt niet tof, want ze beten ook nog ! Daarna liepen er later toch nog 2 over het dashboard, maar die kunnen het niet meer na vertellen… Hihi.

Groetjes vanuit South Australia, de 3e provincie die we inmiddels bezocht hebben !Reisdag van Warrnambool naar Victor Harbor

5 Replies to “Warrnambool – Victor Harbor”

 1. Hoi Jeroen en Judith
  Zoals we de reacties lezen vermaken jullie je wel.
  Ik wist niet dat jullie nog zo lenig waren of is dit nog het
  resultaat van de sportschool die jullie bezocht hebben.
  De eerste week is alweer voorbij dus de tijd zal wel snel
  gaan. Blijft er nog genoeg tijd over voor een goede maaltijd? Geniet er maar goed van.
  Groetjes.
  Pa en Ma Saris.

 2. Haha! Mierennest gaan staan.., verbannen uit de auto…halfnakende en Jeroen al mierenmeppend alles doodslaan wat nog levend rondloopt..yep…heb beelden,hi! Zijn er foto’s van? ;-. En Juud, hoop dat je niks aan die mierenbeten overhoudt!

  Gelukkig dat het weer wat beter wordt, kan je die uggs mooi in de winkel laten staan. Ze kosten hier ergens tussen de 160 en 280 euro. Ligt eraan welk soort je neemt. (Heb even gegoogled).

  Veel plezier vandaag!

  Wendy en Robert

 3. In 1 woord: “WAUW!” Wat een mooie foto’s bij Deel-5.
  Wat een ervaring voor jullie, die omgeving. Super hoor!
  Leuk dat ik ook mee mag kijken!

  En Jeroen, wij werken wel dubbel zo hard nu jij er een maand tussennuit bent, háhá.
  Geniet ervan samen! Ik blijf jullie volgen.

  Groeten vanuit Oldenzaal, Marjolein K.

 4. Ha Jeroen en Judith,

  Wij hebben net jullie verhalen gelezen, wat een belevenissen. We zijn nu al benieuwd naar het complete fotoboek!
  Geniet nog van jullie avontuur en we blijven jullie volgen.
  groetjes !

 5. Hoi Judith en Jeroen,

  Lois, Jacqueline en ik (Lianne) hebben net je verhalen gelezen en vol bewondering naar je foto’s gekeken.
  Wat is dat genieten zeg!
  Heel veel plezier nog.

  Groetjes vanuit Holten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*