De Kasha Katuwe Tent Rocks waren vandaag zomaar een onverwacht hoogtepunt. We hebben thuis een beetje gekeken wat er zoal langs onze route aan bezienswaardigheden te vinden was. Soms zijn dat wat minder interessante dingen, maar dit leek ons wel aardig. We zijn er zonder al te hoge verwachtingen heen gereden. Eerst was het nog even de vraag of het toegankelijk zou zijn, want de afgelopen dagen waren de wegen hier deels afgesloten vanwege (daar gaan we weer…) de overstromingen. Het park was deels toegankelijk. Een deel (de makkelijke route per auto) was niet begaanbaar, omdat er veel puin over een gespoeld was. En waar we wel konden rijden, moesten we voorzichtig zijn, omdat een deel van de weg verdwenen was. Meteen bij de parkeerplaats zag je al prachtige rotsen. Maar dat was nog niets vergeleken bij wat we later zagen. We moesten er wel even flink voor klimmen en klauteren, maar het was het zeker waard. Oordeel zelf maar na het zien van de foto’s. Al met al is het een pittige wandeling en we zijn behoorlijk oververhit. Jeroen krijgt nog een uitbrander van een andere klimmer omdat hij geen water bij zich heeft. Hahaha. Hij vroeg ook nog of we ‘out of town’ kwamen. Tja dat kun je wel zeggen…

Na al deze beweging gaat een lunch er wel in. Het adresje wat we daarvoor bedacht hebben ligt in Albuquerque dus eerst nog even een ritje met de auto. Het restaurant is erg bekend en men serveert er traditioneel Mexicaans eten. Het is vooral heel erg pittig. Ze zijn bekend om de chilipepers. En die zijn rijkelijk aanwezig hoor! Een Margarita erbij maakt het Mexicaanse feestje compleet. O ja, het is dan wel Mexicaans, maar de porties zijn wel Amerikaans. Je bestelt een voorgerecht als lunch en bestelt dan ook nog de kleine variant en nog kun je er met een hele familie makkelijk van eten!

Al uitbuikend zijn we Albuquerque nog even in geweest. Naar de ‘Old Town’ wat wel nogal toeristisch is, maar toch grappig om te zien. Vooral de Indiaanse invloeden zijn hier duidelijk zichtbaar. Het heeft al met al wel aardig wat tijd gekost en daardoor is het niet meer mogelijk om de andere bezienswaardigheden aan te doen. Het enige wat we nog kunnen meepikken is Bosque del Apache National Wildlife Refuge. Dat is bekend vanwege de enorme hoeveelheden vogels. Vooral kraanvogels en diverse soorten ganzen en eenden verzamelen zich hier in de herfst. Maar waarschijnlijk is die nog niet begonnen voor de vogels, want we hebben niets gezien! Ja, een hele grote met een roze shirtje aan… Big Bird zeg maar (of Pino in het Nederlands).

Omdat we morgen iets goed te maken hebben, passen we de route voor morgen aan en zullen we niet langs de Mexicaanse grens komen. Tja, we moeten keuzes maken. Morgen gaan we trouwens wederom een nieuwe staat in. Texas staat dan op het programma en daar is het meteen een uurtje later. Dan is het tijdsverschil met thuis nog zeven uur. Dat scheelt, dan ben ik niet langer om vijf uur wakker, maar om zes uur!Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Santa Fe naar Las Cruces:

santa-fe-las-cruces

7 Replies to “Big Bird”

 1. Hallo buurtjes,

  Ook deze keer volgen we jullie op jullie reis.
  Heel veel plezier en vooral genieten.

  Groetjes,
  Mike en Joyce

 2. Leuk verslag! En geweldig die rocks. Wat erosie kan doen he, wonderbaarlijk!

 3. Leuk om te zien dat Hamburger met friet een typisch Mexicaanse lekkernij is, dat wist ik dus echt niet.

 4. Hoi JudIth en Jeroen
  Als wij jullie berichten lezen en de foto’s bekijken denk ik dat jullie zich wel vermaken ondanks het slechte weer wat daar is geweest.
  Wat ons ook opviel is dat ondanks de vette hap jullie nog wel aardig lenig zijn.
  Die hoed zal Judith wel goed van pas komen in Texas.
  Groetjes.
  Gerda en Bertus.

 5. Jeroen en Judith,

  Het ziet er allemaal fantastisch uit. Zeker een mooi gebied. Het eten komt ons bekend voor. 🙂 We volgen jullie bijna dagelijks. Veel plezier nog.

  Familie Tijink

 6. Zo die porties zien er heerlijk groot en ongezond uit! Maar hee..jullie passen je moeiteloos aan, of nie! ;). Wel een beetje asociaal dat jullie die vogelspotters letterlijk stof hebben laten happen..cultuurbarbaren! haha…Veel plezier! X

 7. Hoi Jeroen en Judith,

  nog even een reactie voordat wij ook vertrekken. Eindelijk vakantie. En wat het weer betreft missen we niks in Nederland. Dus geniet nog maar lekker 2 weken in het mooie Amerika. Gave foto’s.
  Veel plezier in Texas vandaag.
  Groetjes, Robert en Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*