Nashville wordt niet voor niets ‘Music City’ genoemd. De stad ademt gewoon muziek. Bijna iedereen hier maakt muziek, doet ‘iets’ in de muziek of vindt het gewoon leuk om naar te kijken en luisteren. Lower Broadway is een verzameling van kroegen waar de hele dag door live muziek te horen is. Zelfs op straat staan boxen waar de hele dag muziek uitkomt. De Honky Tonk bars proberen elkaar te overstemmen, dus het is druk en een enorm kabaal. Wel heel grappig om te zien hoor. Ook in de winkels in deze straat draait het om ‘country’. Zo kun je overal hoeden en cowboylaarzen kopen. Wel ontzettend lelijke laarzen trouwens hoor ! Die kun je thuis echt niet aan, dus die laten we maar mooi in de winkels staan.

Ook in ons hotel is goed te zien dat dit een muziekstad is. Het is een hippe lobby met allemaal felle kleuren en op de liftdeuren staan allemaal notenbalken. Op de vloerbedekking in de gangen zijn muziekinstrumenten afgebeeld en ook aan de muren hangen schilderijen en foto’s van muziekinstrumenten.

Gisteren zijn we ’s avonds een kroeg in geweest waar een goede band speelde, met een zanger en een zangeres wat het afwisselend maakte. Ze zongen covers van allerlei artiesten, niet alleen country. Bijvoorbeeld ook muziek van Fleetwood Mac, Robin Thicke, Pink Floyd, Don Henley en Lady Antebellum Hoewel de laatste wel in de categorie country valt. Al met al erg gezellig.

Vandaag hebben we een beetje rondgekeken in Nashville en zijn onder andere naar de Country Music Hall of Fame geweest. Hier is van alles te zien en te horen over de geschiedenis van de country muziek. Ze hebben van alles, tot gouden platen en kleding van artiesten aan toe.

Om nog een beetje van de omgeving te zien zijn we nog een keer in onze riante auto gestapt om te toeren en zo kwamen we bij Radnor Lake uit. Om het meer kon je wandelingen door het bos maken. Onderweg hebben we een paar eekhoorns, vogels en waterschildpadden gespot.

Wij genieten nog een avondje van alles wat Nashville te bieden heeft en stappen morgenvroeg op het vliegtuig naar New York. Onze laatste halte deze vakantie. Jullie kunnen ons nog een paar dagen volgen voordat we weer naar Nederland gaan.Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Panama City Beach naar Nashville:

panama-city-nashville

One Reply to “Music City”

  1. Leuk leuk leuk! Wat maken jullie toch een super mooie en afwisselende reis. Wel een beetje eng dat die waterschildpadden jullie achtervolgen. En flauw van die beren dat ze zich niet ff lieten zien.

    Enjoy New York!
    X Heleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*