Vandaag begon de dag met dikke mist, maar al gauw brak de zon door en werd de lucht strakblauw. Kijk, zo zien we het graag! We hebben besloten om nog een keer terug te gaan naar Garden of the Gods waar we gisteren aan het eind van de dag waren. Het ligt vlakbij ons hotel, dus met een paar minuten zijn we er. Het ziet er veel mooier uit als de zon op de rode rotsen schijnt. Tevreden zijn we daarna in de auto gestapt om onze reis te vervolgen.

Als eerste stond Pueblo op de route. Niet dat we hier heel veel gaan zien en doen, maar in dit gebied wordt veel aan landbouw gedaan. Zo worden er onder andere chilipepers verbouwd. Altijd leuk om even te gaan kijken. Bij een stalletje langs de weg werd inderdaad van alles en nog wat verbouwd en verkocht. Pompoenen, pepers, diverse soorten meloenen, pruimen, appels en peren en nog heel veel andere soorten groente, en fruit. We hebben maar eens wat gezonde inkopen gedaan.

Op naar de hoogste zandduinen van Amerika in het Great Sand Dunes National Park. Degenen die onze avonturen in Australië hebben gevolgd zullen zoiets als dit herkennen! Het is een flinke klim door het mulle zand, maar altijd leuk. Het wordt wel steeds zwaarder, omdat je schoenen zich behoorlijk vullen met zand tijdens het klimmen en klauteren. Maar dat mag de pret niet drukken!

De tijd vliegt en we moeten door. Inmiddels hebben we de staat Colorado achter ons gelaten en zijn we in New Mexico aangekomen. Je ziet meteen de Mexicaanse invloeden. De mensen, de bouwstijl, het eten…
We rijden een aantal keren langs en over de Rio Grande. Deze rivier heeft een diepe kloof in de aarde gevormd, net zoiets als de Grand Canyon. Uiteraard is deze laatste veel groter en imposanter, maar toch is deze ook erg mooi om te zien.

Als laatste zijn we naar Taos geweest. Een levendig plaatsje waar al veel jaren Indianen wonen. Het naastgelegen Taos Pueblo is een van de oudste dorpen van Amerika. Ze hebben in Taos een bouwstijl met vierkante huizen, ze tellen vaak slechts een verdieping en zijn gemaakt van rood gesteente. Verder is het een bedrijvig plaatsje waar veel handwerk verkocht wordt. Van alles zoals schilderijen, kunst, aardewerk, kleden, etc. Het was leuk hier even rond te lopen en te genieten van de totaal andere omgeving. Het is echt een wereld van verschil met bijvoorbeeld Vail waar we nog geen twee dagen geleden waren.

Inmiddels is de dag al voorbij als we bij ons hotel in Santa Fe aankomen. Helaas doen we deze grote stad behoorlijk tekort, omdat er geen tijd is om daar eens goed rond te kijken. Morgen hebben we toch nog een langere dag voor de boeg dan vandaag. Ik had me vergist toen ik zei dat vandaag onze langste dag was…

We hebben vandaag heel wat foto’s gemaakt en jullie kunnen meteen een beetje meegenieten van wat we allemaal gezien en gedaan hebben.Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Colorado Springs naar Santa Fe:

colorado-springs-santa-fe

One Reply to “Nuevo Mexico”

  1. Wow wat een mooie foto’s! En leuk, die Mexicaanse sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*