Vanochtend hebben we eerst nog even rondgewandeld in Vail. Het blijft toch net Oostenrijk hoor. Er zijn ook allemaal restaurants en hotels met Duitse namen. Zo hebben ze een hotel Sonnenalp en een Austria Haus. Ook staan er Jägerschnitzels en Wienerschnitzels op het menu. Niet alleen maar hoor, want Vail is toch wel iets chiquer dan een gemiddeld Oostenrijk ski-oord. Maar het draait dus allemaal om de wintersport. Half november worden in de omgeving de sneeuwkanonnen aangezet en begint het skiseizoen. Dat duurt dan tot en met april. De winkels hebben ook alles al voor de wintersport uitgestald. De temperaturen zijn er trouwens ook wel naar, want het was gisterenavond best fris en er was ook al sneeuw gevallen. Want we reden een deel van de route van gisteren en nu lag er ineens sneeuw op de toppen.

Na Vail zijn we richting Manitou Springs gereden. Dat ligt vlakbij Colorado Springs, ons eindpunt van vandaag. Er lag veel troep in de straten. Allemaal stukken van planten en bomen en de straten en stoepen waren behoorlijk oranje door de rode grond hier. Ook waren er her en der straten afgesloten en het beekje wat door het dorp stroomt was behoorlijk wild en het water stond nog erg hoog.

We zijn naar Cliff Dwellings geweest. Hier kun je zien hoe men vroeger in dit gebied in rotswoningen leefde. De huisjes zijn gemaakt van rood gesteente wat hier overal in de omgeving te vinden is. Red Rock Canyon hebben we daarna bezocht en hier was ook duidelijk dat het getroffen is door de overstromingen. Delen van het gebied waren niet toegankelijk en er was ook een flink stuk weggespoeld.

Na Red Rock Canyon stond Garden of the Gods op het programma. Dat ligt in Colorado Springs. Hier zijn rotsformaties te zien die uit de grond lijken te steken. Je kunt er omheen rijden of wandelen. Omdat het weer niet zo best was hebben we de autoroute genomen en een paar foto’s gemaakt. Morgen zou het weer beter moeten zijn en dan zouden we nog even langs kunnen gaan. Dan is het veel mooier. Eerst maar eens zien of we morgen onze geplande route kunnen rijden. Dat is nog even de vraag, want ook in New Mexico zijn er wegen afgesloten en veel overstromingen geweest. De kans dat we wat aan moeten passen is groot. En dan maar zien hoeveel kilometer we moeten rijden, want morgen hebben we de pittigste route van de hele reis. Het scheelt dat we de afgelopen dagen niet heel druk zijn geweest, we hebben dus mooi een beetje kunnen bijtanken. Hoewel het tijdsverschil nog wel een probleem is. ’s Ochtends om 5 uur elke dag wakker worden is toch niet zo heel fijn…Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Vail naar Colorado Springs:

vail-colorado-springs

3 Replies to “Red Rock Country”

 1. Heel leerzaam allemaal! Wist echt niet dat ze daar van die tolle Stubes en Klockenspiele undso haben! Sehr gemütlich. Liebe Grusse aus Holland!

 2. Hoi Jeroen en Judith,

  Leuk om jullie verhalen te lezen over jullie waanzinnige reis in de VS, wel jammer van het weer en vooral de overstromingen rondom Denver en the Rockies. We blijven jullie volgen!

  Groeten, Robert en Ramon

 3. Hoi judith en Jeroen!

  Wat een belevenissen weer allemaal. Geweldige foto’s!!! Heel leuk om jullie zo te kunnen volgen. Hopelijk hebben jullie de komende tijd geen last van rain, snow and misery…. 😉

  Groetjes Pieter en Annelies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*