Eigenwijs als we zijn, zijn we toch de bergen in gereden vandaag. Het leek ons niet leuk om binnen anderhalf uur naar Colorado Springs te rijden en daar vervolgens twee dagen door te brengen. Eerst hebben we vanochtend in Denver nog wat dingen geregeld, zoals een abonnement voor mobiele data voor de telefoon. Dan kunnen we in elk geval internetten en ook is het handiger om hier te bellen. Verder hebben we een verloopstekker aangeschaft, omdat we onze computer niet konden opladen met onze verloopstekker. Tot grote frustratie uiteraard… Ze waren bijna overal uitverkocht omdat er een aantal grote conferenties in Denver was geweest. Maar goed het is allemaal geregeld en we konden dus aan het begin van de middag op pad.

Zoals gezegd, reden we toch de bergen om te zien tot hoe ver we konden komen. Dat ging eigenlijk best voorspoedig. Het weer was erg wisselvallig de ene keer zagen we flinke donkere wolken en was er veel regen, maar daarna zagen we toch ook wel stukjes blauwe lucht en wat zon waardoor het best mooi was. Eindelijk de bergen gezien en toch een beetje van de Rockies kunnen proeven. We kwamen onderweg door het plaatsje Breckenridge. Dat is een bekend wintersportoord en in de zomer ook behoorlijk populair. Daar werden ‘De oktober bierfesten’ gehouden. Het was flink druk en iedereen liep met van die grote pullen op straat, on-Amerikaans! Verder was er een soort Tiroler dansgezelschap en ze verkochten bratwursten, sauerkraut, Apfelstrudel en ga zo maar door. Ze deden ook nog een poging om Duits te praten; eins, zwei , drei, zoefen !! Dat laatste moesten ze nog even oefenen. Saufen is best een lastig woord voor de Amerikanen… Verder liepen er mensen met ski’s en snowboards rond. Al met al een gezellige boel en wij vonden het wel leuk na twee dagen in de stad te zijn geweest.

Onderweg in de auto hadden we gebeld met ons hotel in Vail of we er niet toch terecht konden (we hadden al geannuleerd), maar dat was geen probleem. We waren al zo dichtbij dat we liever vanaf hier onze oorspronkelijke route op willen pakken. Ook het hotel in Colorado Springs hebben we meteen telefonisch geannuleerd voor vandaag. Daar gaan we morgen heen. We hopen vanaf nu weer een beetje te kunnen gaan doen wat we van plan waren. Hoewel het wel verstandig blijft om dagelijks onze route te checken op ‘road closures’  en de weersverwachtingen in de gaten te houden. Het kan nog wel even duren voordat het hier weer normaal wordt. Er ligt een tropische storm bij Mexico die nog wel wat roet in het eten zou kunnen gooien tijdens ons verblijf in Texas. Maar daar denken we nog maar even niet aan. We hopen morgen tijdens onze rit naar Colorado Springs eerst wat mooie plaatjes voor de site en ons fotoboek. Eerst zo nog maar eens kijken wat Vail te bieden heeft. We hoorden al dat ook hier Oktoberfesten zijn. Helaas niet nu wij er zijn!

Veel kijk- en leesplezier en tot snel maar weer.
Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Denver naar Vail :

denver-vail

3 Replies to “Rockies we komen eraan”

  1. Balen van het weer tot nu toe zeg.
    Hopen voor jullie dat de rest van de vakantie wat meer mee zit.
    Veel plezier nog en we blijven jullie volgen.

  2. Ha ha, het wordt tijd dat jullie een keertje naar Zuid Duitsland gaan voor een rondreis, incl. Munchen. Die jongen achter de receptie heeft er verstand van. ( zoek maar op hoe het zit) Veel plezier nog, we gaan het volgen, groet Willem

  3. Staat je leuk die hoed! Heb je al een paar mooie cowboylaarzen aangeschaft?

    Groetjes Natascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*