We zijn op de eindbestemming van onze reis aangekomen! Het was nog wel een avontuur in het vliegtuig, want het was een behoorlijk klein toestel. Jeroen moest flink bukken om naar onze plaatsen bijna achterin te schuifelen. Er was nauwelijks ruimte om handbagage op te bergen, dus iedereen moest de grote trolleys gewoon afgeven. Wij hadden gelukkig niet veel en konden dat nog net boven onze stoelen proppen. Aan de ene kant was er een rij met enkele stoelen en aan de andere kant twee. Om hier als stewardess te kunnen werken, moest je maximaal 1.50 meter zijn!

Het fijne van zo’n klein vliegtuig is dat je elke wolk voelt en het erg gevoelig is voor turbulentie. Niet helemaal mijn ding, dus ik was blij dat we er waren. En wat een drukte ineens na het relatief rustige en relaxte Nashville. Wat een immense stad blijft het toch en wat is het overweldigend. Na zo’n twee dagen zijn we al bijna vergeten dat we net in drie weken half Amerika doorgereden hebben.

Het valt wel op dat half New York in de steigers staat. Echt heel veel gebouwen zijn daardoor niet zichtbaar en ook ons hotel staat in de steigers. Het is toch altijd wel even een domper als je zo veel geld betaalt voor een hotel in New York en dan in een schoenendoos terecht komt. Niet alleen de ruimte, maar ook zo vreselijk kaal, terwijl het op internet er echt wel heel mooi uit zag. We werden ook nog in een kamer naast de lift gestopt, maar daar hadden we niet zo veel zin in. Ook was het een kamer voor gehandicapten. Compleet met zitje onder de douche. Toch vonden we dat niets en hebben we geruild van kamer. Daarna hadden we in elk geval een kamer aan de voorkant en met meer licht. Verder blijft het een hok, maar dat is niet anders. Zo veel tijd brengen we hier ook weer niet door. Ze maken wel ‘de big apple’ waar door steeds twee grote rode appels op onze kussens te leggen.

De afgelopen dagen zijn we de stad door geweest en zijn onder andere naar Brooklyn geweest om daar de skyline van Manhattan en de Brooklyn Bridge te bekijken. We hadden die dag prachtig zonnig weer. Terug naar Manhattan hebben we de watertaxi genomen en die ging zo hard dat we ons goed vast moesten houden op het dek!
Verder zijn we naar Central Park geweest, zijn we bovenop Rockefeller Center geweest (Top of the Rock) en hebben we de avonden in de theaters op Broadway doorgebracht. De musicals Wicked en Pippin hebben we gezien. Heel verschillende voorstellingen, maar allebei zeker de moeite waard. Verder kun je tot heel laat lekker eten in de omgeving en is het zulk warm weer dat we gewoon buiten kunnen eten. Zowel ’s avonds als bij het ontbijt. We genieten dus nog even van deze temperaturen zo lang het duurt.

Maar de tijd vliegt voorbij en morgen staat onze terugvlucht gepland. We hebben nog een aantal uren om van de stad te genieten en moeten dan toch echt richting de luchthaven. Dan zit het Amerikaanse avontuur er weer op.

Iedereen bedankt voor het lezen en voor jullie reacties. Tot ziens in Nederland !!

Groetjes Jeroen & Judith2 Replies to “The Big Apple”

  1. Wow, wat hebben jullie een ontzettend mooie reis gemaakt! Prachtig om alle verhalen te lezen en foto’s te bekijken. Hopelijk nog tot snel.

    groetjes Lianne

  2. He, jammer dat het er al weer op zit! Leuk om julie verhalen steeds te lezen. Geniet nog even van de laatste uurtjes New York en voor daarna een hele goede reis!
    Groetjes Natascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*