Na een lekker ontbijt aan Jackson Square in New Orleans zit ons verblijf er op in deze leuke en gezellige stad. Vandaag rijden we naar onze volgende bestemming. Het is al weer ons 11e hotel deze vakantie. Na het verlaten van de staat Louisiana komen we wederom door Mississippi en vervolgens rijden we voor de eerste keer door Alabama. Deze staat zullen we verder doorkruisen op weg naar Nashville. Als snel komen we uit in Florida, ‘de sunshine state’. Het meest noordwestelijke gedeelte is het deel wat wij zullen bezoeken. Ook wel de ‘Panhandle’ genoemd. Er staat verder niets op het programma in dit deel behalve een beetje relaxen en van het strand genieten. Eindelijk wat bijkomen van de afgelopen 2 weken zeg maar.

Ons hotel is in elk geval lekker comfortabel. We hebben een riant appartement met een compleet ingerichte keuken, een woonkamer, een aparte slaapkamer, een badkamer die uit 2 delen bestaat en dan nog een balkon met uitzicht op de Golf van Mexico. Al met al niet verkeerd en hier kunnen we het best even uithouden.

Na 2 weken wordt het wel tijd om eens even wat te gaan wassen en omdat we zelf een wasmachine hebben in ons appartement gooien we alles maar eens in de machine. Het ophangen is altijd even een dingetje, omdat daar niet veel ruimte voor is. Het balkon hangt in elk geval nu vol met lijnen waar de was aan kan. Nu nog zien dat we ergens waspoeder kunnen halen. Tegenover ons hotel is een ‘convenience store’. Er staat bij dat er een ‘drive thru’ is. Dat is hetzelfde als een drive in zoals we die kennen van bijvoorbeeld Mac Donalds. Wij dus die zaak in, maar het was inderdaad net alsof je in een wasstraat vol met boodschappen stond. Hahaha, dat personeel stond ons ook al vreemd aan te kijken dat we auto parkeerden en vervolgens binnen kwamen lopen. Omdat we zo vreselijk moesten lachen vonden we het niet kunnen om door de voorkant weer naar buiten te gaan, dus dat hebben we maar door de achterkant gedaan. Dat is zeg maar het voordeel van zo’n drive thru, je loopt er aan de andere kant zo uit (wel oppassen voor tegemoetkomende auto’s). Vervolgens hebben we er in de auto heel erg om gelachen. Die jongens die daar werkten zullen wel gedacht hebben dat we volslagen idioot zijn. Nou ja, het was wel komisch en weer een nieuwe ervaring zeg maar.

Met de waspoeder is het uiteindelijk wel gelukt hoor, dus we kunnen weer lekker fris voor de dag komen morgen. Wel zo fijn na 2 weken uit een weekendtas te leven !

O ja omdat we een volledige keuken hebben, zijn we ook maar eens gaan kijken of we zelf een ontbijtje kunnen maken in ons appartement. Jeroen had nog het idee om een pizza te halen voor in onze oven als avondeten. Maar ze zijn zo groot dat ze niet in de oven passen…new-orleans-panama-city-beach