Jeroen Saris

Big Bird

De Kasha Katuwe Tent Rocks waren vandaag zomaar een onverwacht hoogtepunt. We hebben thuis een beetje gekeken wat er zoal in de buurt van onze route aan bezienswaardigheden te vinden was. Soms zijn dat wat minder interessante dingen, maar dit leek ons wel aardig. We zijn er zonder al te hoge verwachtingen heen gereden. Eerst was het nog even de vraag of het toegankelijk zou zijn, want de afgelopen dagen waren de wegen hier deels afgesloten vanwege (daar gaan we weer…) de overstromingen. Het park was deels toegankelijk. Een deel (de makkelijke route per auto) was niet begaanbaar, omdat er veel puin over een gespoeld was. Waar we wel konden rijden moesten we ook voorzichtig zijn, want een deel van de weg was verdwenen. Meteen bij de parkeerplaats zag je al prachtige rotsen. Maar dat was nog niets vergeleken bij wat we later zagen. We moesten er wel even flink voor klimmen en klauteren, maar het was het zeker waard ! Oordeel zelf maar na het zien van de foto’s. Wie een beetje weet hoeveel foto’s wij gemiddeld maken, kan wel nagaan wat een aanslag dit op ons geheugenkaartje is. Al met al is het een pittige wandeling en we zijn behoorlijk oververhit. Jeroen krijgt nog een uitbrander van een andere klimmer omdat hij geen water bij zich heeft. Hahaha. Hij vroeg ook nog of we ‘out of town’ kwamen. Tja dat kun je wel zeggen…
En ach, zo’n grote auto heeft veel voordelen, je kunt hem zo weer als kleedruimte gebruiken naderhand om even iets anders aan te trekken.

Na al deze beweging gaat een lunch er wel in. Het adres wat we daarvoor bedacht hebben ligt in Albuquerque dus eerst nog even een ritje te gaan. Het restaurant is erg bekend en men serveert er traditioneel Mexicaans eten. Vooral heel erg pittig. Ze zijn bekend om de chilipepers. Pff, die zijn rijkelijk aanwezig hoor ! Al je luchtwegen springen spontaan open als je wat happen neemt. Een Margarita erbij maakt het Mexicaanse feestje compleet. O ja, het is dan wel Mexicaans, maar de porties zijn Amerikaans te noemen. Je bestelt een voorgerecht als lunch en neemt dan de kleine variant en dan nog kun je er met een hele familie makkelijk van eten. Of we het mee willen nemen…? Mwah, nee doe maar niet. Ik zou niet weten wanneer ik het dan op moet eten, want ik heb het gevoel dat ik voor een week wel genoeg gehad heb.

Al uitbuikend zijn we Albuquerque nog even in geweest. Naar de ‘Old Town’ wat wel nogal toeristisch is, maar toch grappig om te zien. Vooral de Indiaanse invloeden zijn hier duidelijk zichtbaar.
Het heeft al met al wel aardig wat tijd gekost en daardoor is het niet meer mogelijk om de andere bezienswaardigheden aan te doen. Het enige wat we nog kunnen meepikken is Bosque del Apache National Wildlife Refuge. Dat is bekend vanwege de enorme hoeveelheden vogels. [singlepic id=242 w=320 h=240 float=right]Vooral kraanvogels en diverse soorten ganzen en eenden verzamelen zich hier in de herfst. Maar waarschijnlijk is die nog niet begonnen voor de vogels, want we hebben er geen een gezien ! Het is altijd wel een dingetje dat met die vogelspotters en ons, want die types zitten uren te wachten tot er een vogel komt en wij scheuren met die grote bak door dat park met een enorme stofwolk achter ons aan waardoor zij misschien ook niets meer zien… Als we dan de auto even wegzetten en het alarm aan doen, begint de auto ook nog te toeteren. Hihi, ze zien ons liever gaan dus dat hebben we dan ook maar gedaan. Zonder vogels gezien te hebben. Ja, een hele grote met een roze shirtje aan… Big Bird zeg maar (of Pino in het Nederlands).

Omdat we morgen iets goed te maken hebben, passen we de route voor morgen aan en zullen we niet langs de Mexicaanse grens komen. Tja, we moeten keuzes maken. Morgen gaan we trouwens wederom een nieuwe staat in. Texas staat dan op het programma en daar is het meteen een uurtje later. Dan is het tijdsverschil met thuis nog 7 uur. Dat scheelt, dan ben ik niet langer om 5 uur wakker, maar om 6 uur !

[widgetkit id=1272]

Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Santa Fe naar Las Cruces:

santa-fe-las-cruces

7 gedachtes aan “Big Bird

 1. Joyce en Mike

  Hallo buurtjes,

  Ook deze keer volgen we jullie op jullie reis.
  Heel veel plezier en vooral genieten.

  Groetjes,
  Mike en Joyce

 2. Heleen

  Leuk verslag! En geweldig die rocks. Wat erosie kan doen he, wonderbaarlijk!

 3. Bert

  Leuk om te zien dat Hamburger met friet een typisch Mexicaanse lekkernij is, dat wist ik dus echt niet.

 4. Gerda en Bertus.

  Hoi JudIth en Jeroen
  Als wij jullie berichten lezen en de foto’s bekijken denk ik dat jullie zich wel vermaken ondanks het slechte weer wat daar is geweest.
  Wat ons ook opviel is dat ondanks de vette hap jullie nog wel aardig lenig zijn.
  Die hoed zal Judith wel goed van pas komen in Texas.
  Groetjes.
  Gerda en Bertus.

 5. Marcel Tijink

  Jeroen en Judith,

  Het ziet er allemaal fantastisch uit. Zeker een mooi gebied. Het eten komt ons bekend voor. 🙂 We volgen jullie bijna dagelijks. Veel plezier nog.

  Familie Tijink

 6. Wendy

  Zo die porties zien er heerlijk groot en ongezond uit! Maar hee..jullie passen je moeiteloos aan, of nie! ;). Wel een beetje asociaal dat jullie die vogelspotters letterlijk stof hebben laten happen..cultuurbarbaren! haha…Veel plezier! X

 7. Robert en Wendy

  Hoi Jeroen en Judith,

  nog even een reactie voordat wij ook vertrekken. Eindelijk vakantie. En wat het weer betreft missen we niks in Nederland. Dus geniet nog maar lekker 2 weken in het mooie Amerika. Gave foto’s.
  Veel plezier in Texas vandaag.
  Groetjes, Robert en Wendy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*