Jeroen Saris

Music City

Nashville wordt niet voor niets ‘Music City’ genoemd. De stad ademt gewoon muziek uit. Bijna iedereen hier maakt muziek, doet ‘iets’ in de muziek of vindt het gewoon leuk om naar te kijken en luisteren. Op Lower Broadway is het een verzameling van kroegen waar de hele dag door live muziek te horen is. Dus Natas, niet alleen op de radio ! Zelfs uit boxen die op straat staan komt muziek. De Honky Tonk bars proberen elkaar te overstemmen, dus het is een kabaal van jewelste en een drukte overal. Wel heel grappig om te zien hoor. Ook de winkels in deze straat draaien om country. Zo kun je overal hoeden en cowboylaarzen kopen. Wel ontzettend lelijke laarzen trouwens hoor ! Die kun je thuis echt niet aan, dus die laten we maar mooi in de winkels staan.

Ook in ons hotel is goed te zien dat dit een muziekstad is. Het is een hippe lobby met allemaal felle kleuren en op de liftdeuren staan allemaal notenbalken. Op de vloerbedekking in de gangen zijn allerlei muziekinstrumenten afgebeeld en ook aan de muren hangen schilderijen en foto’s van muziekinstrumenten.

Gisteren zijn we ’s avonds een kroeg in geweest waar een goede band speelde, met een zanger en een zangeres wat het afwisselend maakte. Ze zongen covers van allerlei artiesten, niet alleen country. Bijvoorbeeld ook muziek van Fleetwood Mac, Robin Thicke, Pink Floyd, Don Henley en Lady Antebellum Hoewel de laatste wel in de categorie country valt. Al met al erg gezellig.

Vandaag hebben we een beetje rondgekeken in Nashville en zijn onder andere naar de Country Music Hall of Fame geweest. Hier is van alles te zien en te horen over de geschiedenis van de country muziek. Ze hebben van alles, tot gouden platen en kleding van artiesten aan toe.

Om nog een beetje van de omgeving te zien zijn we nog een keer in onze riante auto gestapt om te toeren en zo kwamen we bij Radnor Lake uit. Om het meer kon je wandelingen door het bos maken en het nodige aan wildlife zien. Uiteraard hebben wij niets gezien behalve een paar eekhoorns. O ja, ook nog weer waterschildpadden. Het leken wel dezelfde als laatst in Baton Rouge. Alsof ze op die tak geplakt waren en nu hier voor ons neergelegd waren. Ook de bobcats hebben we niet gezien. Ik denk dat Bob er niet zo veel zin in had om vandaag een paar toeristen uit Nederland te entertainen. Maar goed, we hebben wel wat beweging gehad en dat mag wel na al dat ongezonde eten hier. Het lijkt wel alsof de kilo’s eraan vliegen. Thuis maar weer op een houtje bijten. We zijn nu nog hier.
O ja, nog over alle wilde dieren hier. We kwamen toen we nog in Florida reden een bord tegen dat je op moest passen voor beren op de weg. Wij dus nog hoopvol en met de camera in de aanslag, maar helaas. De vorige keer dat we in Florida waren hadden we dat geluk wel.

Wij genieten nog een avondje van alles wat Nashville te bieden heeft en stappen morgenvroeg op het vliegtuig naar New York. Onze laatste halte deze vakantie. Jullie kunnen ons nog een paar dagen volgen voordat we weer naar Nederland gaan.

[widgetkit id=1282]

Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Panama City Beach naar Nashville :

panama-city-nashville

Een gedachte aan “Music City

  1. Heleen

    Leuk leuk leuk! Wat maken jullie toch een super mooie en afwisselende reis. Wel een beetje eng dat die waterschildpadden jullie achtervolgen. En flauw van die beren dat ze zich niet ff lieten zien.

    Enjoy New York!
    X Heleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*