Jeroen Saris

New Orleans

De dag begon helaas niet zo best met slecht nieuws uit Holten. Jullie zullen het allemaal gehoord en gelezen hebben. Met alle social media ben je zelfs aan de andere kant van de wereld heel snel op de hoogte van de ontwikkelingen in Nederland. Hoewel het een enorme domper is en heel slecht nieuws hoop ook ik dat er een doorstart in zit en er heel misschien toch een redelijke afloop zal zijn. Vanuit hier kan ik er in elk geval niets aan veranderen en moeten we toch maar proberen te genieten van onze vakantie. Het blijft wel een dubbel gevoel, omdat je niet er niet bij bent en het met je collega’s kunt delen. Het blijft ook telkens wel door mijn hoofd spoken gedurende de dag.

We zijn vandaag dus New Orleans gaan verkennen. Allereerst ergens een ontbijtje gegeten en vervolgens hebben we veel straten in de wijk French Quarter doorgewandeld om de sfeer te proeven. Verder zijn we langs de Mississippi gelopen en hebben hier een beroemde Steamboat gezien. Verder hebben we een tentoonstelling over de verwoestende orkaan Katrina uit 2005 bezocht. Ook hebben we in het World War II Musuem een 4D film gezien over de Tweede Wereldoorlog. Dat is een film met diverse speciale effecten en wel de moeite waard. Ook zijn we een aantal parken in geweest en hebben hier oa een beeldentuin bezocht. In een ander park stond het standbeeld van Louis Armstrong. Op straat zie je op diverse plaatsen muzikanten wat erg leuk en gezellig is. Al met al een hartstikke leuke stad waar we veel te kort zijn. Er is eigenlijk zo ontzettend veel te doen, maar wij moesten keuzes maken en een aantal dingen in sneltreinvaart doen.

Om nog een beetje mee te kunnen genieten van de muziek die men zoal op straat maakt (weer heel anders dan de muziek van het filmpje van gisteren) hebben we nog een filmpje gemaakt. Je kunt zien dat het gewoon op straat is, want er lopen en fietsen nogal wat mensen door het beeld heen. Toch is de meneer die nog even in beeld staat best grappig.

’s Avonds zijn we naar Preservation Hall geweest. Dat klinkt als een groot gebouw, maar het dat is het absoluut niet. Het staat midden in French Quarter en is een houten huisje waar de laatste 50 jaar geen onderhoud is gepleegd volgens mij. Daar speelde de Preservation Hall Jazz Band. Dat was echt heel erg leuk om mee te maken. Je was er met zo’n 40 mensen (max) die op een paar stoelen, bankjes en kussens zaten (of stonden) en dan 7 jazzmuzikanten die heel enthousiast aan het spelen en zingen waren. Heel kleinschalig dus en je hebt echt het idee in New Orleans te zijn. Helaas mochten er geen foto’s en videobeelden gemaakt worden, dus alleen en fotootje vooraf dat een idee geeft van de kleine setting.

Daarmee zit ons verblijf in New Orleans er al weer op. Morgen gaan we nog lekker even ontbijten in de stad en een laatste keer van de stad genieten en dan vervolgen wij onze reis naar de volgende staat; Florida en dan specifiek de Panhandle. Hier hebben we niet zo veel op het programma staan en zullen we een paar dagen lekker kunnen luieren en van het strand en de zon genieten. Heel veel bijzonders zullen we dan dus niet te melden hebben. Daarna staan Nashville en New York nog op het programma en dan zit er al weer op. Het gaat nu wel snel ineens. Maar zo ver is het nog niet ! Morgen eerst op naar Panama City Beach.

[widgetkit id=1279]

5 gedachtes aan “New Orleans

 1. Heleen

  ’t is toch wat, zulk slecht nieuws op zo’n geweldige plek… Ben blij dat jullie toch nog kunnen genieten; ik ga ’s even lekker verder lezen en leef met jullie mee.
  Veel liefs, Heleen

 2. Bertus en Gerda

  Hoi Jeroen en Judith.
  Je kunt wel zeggendat het even slikken was na het bericht van OAD.
  maar laat je vakantie hierdoor niet verpesten en geniet er vooral nog van de komende week.
  We blijven jullie volgen.
  Groetjes.
  Gerda en Bertus.

 3. Simone

  Hee vakantiegangers,

  Ik heb me door een hoop vakantieverhalen heen ‘geworsteld’, ik had natuurlijk achterstand opgelopen… Leuk om te lezen en voor jullie straks ook leuk om weer terug te lezen!

  Ellendig nieuws Judith. Wel fijn om te lezen dat je een poging doet nog van de resterende vakantie te genieten. Dubbel gevoel inderdaad, eigenlijk wil je dit nu gewoon met je collega’s delen.

  Fijne dagen nog!

  xx

 4. Franselle

  Ha vakantiegangers!
  Inderdaad slecht nieuws maar probeer het nog maar even los te laten en nog lekker van jullie vakantie te genieten.
  Wat een gave reis zeg tot zover, heel leuk om te volgen wat jullie allemaal doen. Erg leuk om te lezen haha, zie het zo gebeuren allemaal!
  Veel plezier nog.
  Groetjes Franselle

 5. Marjolein K

  Leuke verhalen, mooie foto’s!
  Ik blijf jullie volgen.
  Geniet van jullie rust aan zee en Judith toi, toi, toi met alles wat komen gaat. Jeroen op 7 oktober mag je VOL aan de bak 🙂

  Groeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*