Jeroen Saris

Nuevo Mexico

Vandaag begon de dag met dikke mist, maar al gauw brak de zon door en werd de lucht strak blauw. Kijk, zo zien we het graag! We hebben besloten om nog een keer terug te gaan naar Garden of the Gods waar we gisteren aan het eind van de dag waren. Het ligt vlakbij ons hotel, dus met een paar minuten zijn we er. Het ziet er veel mooier uit als de zon op de rode rotsen schijnt. Tevreden zijn we daarna in de auto gestapt om onze reis te vervolgen.

Als eerste stond Pueblo op de route. Niet dat we hier heel veel gaan zien en doen, maar in dit gebied wordt veel aan landbouw gedaan en zo worden er chilipepers verbouwd. Altijd leuk om even te gaan kijken. Bij een stalletje langs de weg werd inderdaad van alles en nog wat verbouwd en verkocht. Pompoenen, pepers, diverse soorten meloenen, pruimen, appels en peren en nog heel veel andere soorten groente. We hebben maar eens wat gezonde inkopen gedaan en zijn verder gereden.

Op naar de hoogste zandduinen van Amerika in het Great Sand Dunes National Park. Degenen die onze avonturen in Australie hebben gevolgd zullen zoiets als dit herkennen! Het is een flinke klim door het mulle zand, maar altijd leuk. Het wordt wel steeds zwaarder, omdat je schoenen zich behoorlijk vullen met zand tijdens het klimmen en klauteren. Maar dat mag de pret niet drukken, dat halen we er later wel weer uit.

De tijd vliegt voorbij en we moeten door. Inmiddels hebben we de staat Colorado definitief achter ons gelaten en zijn we in New Mexico aangekomen. Je ziet meteen de invloeden van de Mexicanen. De mensen, de bouwstijl, het eten…
We rijden een aantal keren langs en over de Rio Grande. Deze rivier heeft een diepe kloof in de aarde gevormd, net zoiets als de Grand Canyon. Uiteraard is deze laatste veel groter en imposanter, maar toch is deze ook erg mooi om te zien. We zien hier ook voor het eerst dieren. Niet heel spectaculair, maar vergeleken met de eekhoorns en konijnen is het al heel wat. Helaas geen beren en elanden in de Rockies, maar daar moeten we dan nog maar een keer voor terug.

Als laatste zijn we naar Taos geweest. Een levendig plaatsje waar al veel jaren Indianen wonen. Het naastgelegen Taos Pueblo is een van de oudste dorpen van Amerika. Ze hebben in Taos een bouwstijl met vierkante huizen, ze tellen vaak slechts een verdieping en zijn gemaakt van rood steen. Verder is het gewoon een bedrijvig plaatsje waar veel handwerk verkocht wordt. Van alles zoals schilderijen, kunst, aardewerk, kleden, etc, etc. Wel leuk om hier even rond te lopen en te genieten van de totaal andere omgeving. Het is echt een wereld van verschil met bijvoorbeeld Vail waar we nog geen 2 dagen geleden waren.

Inmiddels is de dag al voorbij als we bij ons hotel in Santa Fe aankomen. Helaas doen we deze grote stad behoorlijk tekort, omdat er geen tijd is om daar eens goed rond te kijken. Helaas, want morgen hebben we toch nog een langere dag voor de boeg dan vandaag. Ik had me vergist toen ik zei dat vandaag onze langste dag was…

We hebben vandaag door tijdgebrek een snelle (lees zeer ongezonde !) maaltijd gehaald. Vlakbij het hotel zijn diverse eetgelegenheden zoals MacDonalds, KFC, etc. Daar voegen we een nieuw onderdeel toe aan de verzameling Ipad, Iphone, Ipod, Imac; de Ihop ! Een typisch Amerikaanse vreetschuur waar je echt niet nog eens naar toe wilt ! We bestelden het minst ongezonde wat ze hadden, maar de serveerster kende het niet eens. Waarschijnlijk dat de gemiddelde bezoeker alleen het hele ongezonde eten neemt. De kok kende het waarschijnlijk ook niet, want het was alsnog moddervet en ronduit vies. Ihop is dus geen blijvertje voor ons.

In het hotel nog maar eens even gekeken wat we morgen wel en niet gaan doen, want het is niet mogelijk alles te doen wat we op voorhand uitgezocht hadden. Ook moeten we eens even zien of alle wegen weer een beetje begaanbaar zijn.

We hebben vandaag heel wat foto’s gemaakt en jullie kunnen meteen een beetje meegenieten van wat we allemaal gezien en gedaan hebben.

[widgetkit id=1271]

Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Colorado Springs naar Santa Fe:

colorado-springs-santa-fe

Een gedachte aan “Nuevo Mexico

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*