Marjory heeft een ontbijtje voor ons klaargemaakt en vertelt ondertussen van alles wat er vroeger gebeurd is en over toen zij nog een ’tiny little bit’ was. Ze doet allerlei suggesties wat we kunnen en moeten gaan doen in de omgeving en ze vertelt dat we het vast prachtig zullen vinden in New Orleans. Zij vindt het er geweldig en ze geeft tips over waar we moeten eten. O ja, ze vertelt dat ze wel wat krenterig zijn met de wijn. Je betaalt een vermogen en dan krijg je nog maar een klein bodempje. Liever had ze een groot glas vol zoals ze dat met water doen. Vervolgens barst ze weer in lachen uit. Ze ratelt maar door in het zuidelijke accent, maar heel vermakelijk. Ze vindt het jammer dat we na het ontbijt al weer gaan. Bij het afscheid wil ze graag even met ons ‘huggen’. Verder vraagt ze nog of Jeroen al die rijke collega’s langs wil sturen. Of bedoelt ze nou al die andere fitness kleerkasten…? Nou ja, in elk geval zou ze het leuk vinden als er nieuwe gasten komen. Dus we doen meteen een oproep. Het is wel een beetje muffig, maar Marjory is echt heel aardig en gewoon een grappig mens. Een pittige dame op leeftijd met de nodige humor.

Natchez zelf is ook echt wel een leuk plaatsje. Er staan heel veel prachtige oude mansions. Verder zie je bij veel van de woningen van die veranda’s met schommelstoelen. Precies zoals je verwacht in het zuiden. Het is overigens ook wel logisch dat men hier de ‘ slow Southern style’ hanteert want jeetje wat is het hier warm ! Zagen we gisteren al de eerste borden voor de evacuatieroutes in geval van orkanen. Het voelt alsof er elk moment iets kan komen. Het is heel warm en enorm vochtig. De zon en wolken wisselen elkaar steeds af. Het ene moment kunnen de ruitenwissers het nauwelijks aan en daarna schijnt de zon weer alsof er niets is gebeurd. Daardoor is het enorm vochtig in de lucht en daardoor lijkt het nog warmer dan het is.

We zijn na Natchez naar Baton Rouge gereden. Een grote stad waar nog wel een aantal mooie gebouwen te zien is zoals Capitol Building, het hoogste gebouw in Baton Rouge en het hoogste Capitol Building in de Verenigde Staten. Verder Het oude Capitol en Governor’s Mansion. In Baton Rouge zijn we nog naar Bluebonnet swamp nature center geweest om een beetje een idee te krijgen wat er hier in het moerasgebied te zien is. Bij het informatiecentrum staan veel terraria met slangen en andere beesten en waarschijnlijk is daarmee het swamp verder leeggehaald. Of we lopen er te snel doorheen. Tja, dat kan. We hebben een kleine slang voor ons het pad over zien steken, verder waterschildpadden gezien en nog een aantal vogels. O ja, ook nog een eekhoorn. Nou, dat was de matige score van het Bluebonnet Swamp.

Op naar New Orleans. Je kunt de weg langs de Mississippi volgen. Dan is er een noordelijke en zuidelijke route. Alleen is het jammer dat tijdens deze (noordelijke) route niets van de rivier te zien is. Je rijdt continu langs een dijk wat best saai is. Uiteindelijk kiezen we ervoor om toch maar een snellere route de stad in te nemen. Ook New Orleans is weer een flinke stad en net op het moment dat we de stad inrijden stopt de navigatie ermee. Snel via de telefoon kijken waar we heen moeten want het is hier best heel groot ineens. Maar het lukt. We krijgen ook de navigatie weer aan de praat en het hotel in French Quarter is redelijk vlot gevonden. Pas als we daarna lopend de wijk ingaan merk je hoe leuk het hier is. En meteen een drukte van jewelste. Bourbon Street is de bekendste straat maar is wel heel druk en lawaaiig. Veel kroegen hebben live muziek en de een heeft het nog harder staan dan de ander. Wat een verschil met waar we gisteren waren !
We zien wel dat we morgen nog veel te doen hebben om dit deel van de stad een beetje beter te leren kennen.

Om een klein beetje van de originele sfeer van New Orleans te proeven een kort filmpje van een willekeurige kroeg.

[widgetkit id=1278]

En een leuke video van een optreden in een kroeg in Bourbon street in New Orleans :

Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Natchez naar New Orleans:

natchez-new-orleans