Jeroen Saris

Red Rock Country

Vandaag eerst nog even rondgewandeld in Vail. Het blijft toch net Oostenrijk hoor. Er zijn ook allemaal restaurants en hotels met Duitse namen. Zo hebben ze een hotel Sonnenalp en een Austria Haus. Ook staan er Jagerschnitzels en Wienerschnitzels op het menu. Niet alleen maar hoor, want Vail is toch wel iets chiquer dan een gemiddeld Oostenrijk ski-oord. Maar het draait dus allemaal om wintersport. Half november worden in de omgeving de sneeuwkanonnen aangezet en begint het skiseizoen. Dat duurt dan tot en met april. De winkels hebben ook alles al voor de wintersport uitgestald. De temperaturen zijn er trouwens ook wel naar, want het was gisterenavond heel koud. Tussen de 0 en 10 graden ongeveer. Er was ook al sneeuw gevallen. Want we reden een deel van de route van gisteren en nu lag er sneeuw op de toppen.

Na Vail zijn we richting Manitou Springs gereden. Dat ligt vlakbij Colorado Springs, ons eindpunt van vandaag. Op zich een redelijk relaxte dag en het weer werd steeds beter. Tot we bij Manitou Springs waren. Daar trok het volledig dicht en was het gewoon koud. We zijn naar Cliff Dwellings geweest. Dat is een gebied waar men laat zien hoe men vroeger in rotswoningen leefde. De huisjes zijn gemaakt van rood gesteente wat hier overal in de omgeving te vinden is Als het heel zonnig weer zou zijn, dan knalt dat eruit in het landschap, maar nu steekt het minder af. Dat was ook het geval bij Red Rock Canyon waar we daarna zijn geweest. Daar was heel goed te zien dat men ook hier flink getroffen is door de overstromingen. Delen van het gebied waren niet toegankelijk en er was ook een flink stuk weggespoeld. O ja, ook in Manitou Springs was nog veel te zien van de overstromingen. Er lag veel troep in de straten. Allemaal stukken van planten en bomen en de straten en stoepen waren behoorlijk oranje door de rode grond hier. Ook waren er her en der straten afgesloten en het beekje wat door het dorp stroomt was behoorlijk wild en het water stond nog erg hoog.

Na Red Rock Canyon zijn we naar Garden of the Gods gereden, Dat ligt in Colorado Springs en ook hier draait het om steenmassa’s die uit de grond komen. Ook weer knalrood. Je kunt er om heen rijden met de auto of een pad te voet afleggen. Omdat het weer niet zo best was hebben we de autoroute genomen en een paar foto’s gemaakt. Morgen zou het weer beter moeten zijn en dan zouden we nog even langs kunnen gaan. Dan is het veel mooier. Eerst maar eens zien of we morgen de route kunnen rijden zoals gepland en alle bezienswaardigheden kunnen bezoeken. Dat is nog even de vraag, want ook in New Mexico zijn er wegen afgesloten en veel overstromingen geweest. De kans dat we wat aan moeten passen is groot. En dan maar zien hoeveel kilometer we moeten rijden, want morgen hebben we de pittigste route van de hele reis. Het scheelt dat we de afgelopen dagen niet heel druk zijn geweest, we hebben dus mooi een beetje kunnen bijtanken. Hoewel het tijdsverschil nog wel een probleem is. ’s Ochtends om 5 uur elke dag wakker worden is toch niet zo heel fijn…

Leuk dat er trouwens al aardig  wat reacties op onze verhaaltjes en foto’s komen. Altijd leuk om te lezen ! O ja, Willem, ik heb het gecheckt en de Oktoberfesten in Munchen zijn vanaf 21 september tot en met 7 oktober. Dus begint inderdaad in september… Maar alsnog duurt het tot oktober ! Dus ook ik had gelijk. In Duitsland maken ze er meteen 2 weken feest van. Hier doen ze het iets rustiger aan met 3 dagen.

Veel plezier maar weer met het lezen en kijken naar alles wat we on line zetten.

[widgetkit id=1270]

Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Vail naar Colorado Springs :

vail-colorado-springs

3 gedachtes aan “Red Rock Country

 1. Heleen

  Heel leerzaam allemaal! Wist echt niet dat ze daar van die tolle Stubes en Klockenspiele undso haben! Sehr gemütlich. Liebe Grusse aus Holland!

 2. Ramon

  Hoi Jeroen en Judith,

  Leuk om jullie verhalen te lezen over jullie waanzinnige reis in de VS, wel jammer van het weer en vooral de overstromingen rondom Denver en the Rockies. We blijven jullie volgen!

  Groeten, Robert en Ramon

 3. Annelies

  Hoi judith en Jeroen!

  Wat een belevenissen weer allemaal. Geweldige foto’s!!! Heel leuk om jullie zo te kunnen volgen. Hopelijk hebben jullie de komende tijd geen last van rain, snow and misery…. 😉

  Groetjes Pieter en Annelies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*