Jeroen Saris

Southern style

Hadden we het in ons vorige berichtje over ‘Houston we have a problem’. Blijkbaar is dat iets wat bij elkaar hoort, ‘Houston’ en ‘problems’. Zo sliepen we in een aardig goed hotel, Sonesta, waar na het douchen de kraan maar door bleef lopen. Ik (Judith) zou het wel even oplossen, maar had na het dichtdraaien van de kraan de hele hendel in mijn handen. Afgebroken wel te verstaan ! Eh.. toch maar even gemeld bij de receptie dat de kraan nog steeds liep en o ja, de hendel was er ook af. Ze bedankten ons nog voor het doorgeven hiervan en verontschuldigden zich nog voor het ongemak. Tja wij ook.. En omdat het zo zonde was om al dat water te verspillen hebben we de stop maar in het bad gedaan ! Haha. Nee, dat hebben we niet echt gedaan hoor.

Er was al bijna niemand in het hotel omdat ze aan het verbouwen zijn. Dan kunnen ze straks zo een extra verbouwinkje doen in kamer 1904. (de 19e verdieping dus!)

Maar goed, dat was volgens het hotel vooral erg vervelend voor ons. Tja zo kun je het ook zien, wij vonden het vooral vervelend dat we de kraan vernield hadden. Het andere probleempje loopt nog. We hadden geld gepind, maar er kwam niets uit het apparaat en het is wel afgeschreven. Fijn dit soort acties, grr… ! Maar zien of we dat nog opgelost krijgen.

Nadat we uit Houston vertrokken zijn, kwamen we door het plaatsje Nederland. Heel Nederlands ziet het er niet meer uit, maar er is wel een windmolenmuseum. Na Nederland rijden we al snel de volgende staat in, Louisiana en vervolgens de staat Mississippi waar Natchez ons einddoel is van vandaag. We slapen in een Bed & Breakfast op Glenfield Plantation. De eigenaresse Marjory kletst honderduit en knauwt in een enorme accent. De Southern Style merk je meteen ! Ze heeft ook echt wel humor en moet er dan zelf het hardst om lachen wat wij dan weer heel grappig vinden. Ze vertelt dat dit huis al jaren in haar familie is en dat al het meubilair ook van voorouders is. Het hele huis staat vol (inderdaad propvol !) maar ze heeft nog nooit iets hoeven kopen. Het is net een museum. Hoewel ik niet wist dat ze in die tijd ook al airco hadden. Nou ja, dit is wel de eerste versie denk ik…

Ze vertelt aan ons ‘darlings’ dat een deel van het huis uit 1840 stamt en van de rest weet ze het niet precies omdat er stukken bijgebouwd zijn. We krijgen een rondleiding en veel verhalen te horen. Ze wil ook graag weten waar wij vandaan komen en wat we daar doen. Ze is zelf meerdere keren in Europa en Nederland geweest en ze komt later met een kaart aanzetten waar we moeten aanwijzen waar we wonen. Ze denkt dat we in het Zwarte Woud wonen. Ach laat het maar zo.
Ze begrijpt het wel vaker niet helemaal goed. Als Jeroen uitlegt dat hij iets in de IT doet, denkt ze eerst dat hij fitnessinstructeur is ! Ja, bijna…

Uiteindelijk konden we na de rondleiding nog net even genieten van de zonsondergang in de Mississippi. Een mooie afsluiter van de dag.

[widgetkit id=1277]

Hieronder vind je de route die we gereden hebben van Houston naar Natchez:

houston-natchez

Een gedachte aan “Southern style

  1. Heleen

    Ik liep wat achter met jullie volgen maar nu ben ik heerlijk (met Simon) aan het meegenieten vanaf San Antonio. Leuk daar zeg! En die foto’s van de sunset aan de Mississippi… prachtig!
    Liefs uit dat andere “Nederland” 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*