Je reist in dit deel van Canada terug in de tijd. Zo zijn we de afgelopen dagen in twee plaatsjes geweest waar men de klok heeft teruggedraaid naar respectievelijk 1940 en 1867. Het zijn dorpjes die destijds al bestonden en die behouden zijn. Men heeft allerlei dingen uit die tijd bewaard en er musea van gemaakt. Er lopen mensen rond in kleding van die tijd. Het kan allemaal nog net, want het eind van het toeristenseizoen nadert hier ook. Sommige dingen sluiten half september en andere eind september. We hebben daarom soms geluk en soms ook pech.

Onderweg merk je het enorme verschil tussen eb en vloed. Je ziet het water de ene keer heel laag staan en de volgende keer als je er langs komt heel hoog. Soms zie je het water gewoon omhoog komen. Later deze reis komen we nog in een plaats waar men het grootste verschil ter wereld heeft, zo’n 15 meter!

Inmiddels hebben we de baai met het getijdenverschil tijdelijk verlaten om nu weer aan de Atlantische kust te verblijven. De natuur is hier prachtig. Echt miljarden bomen zullen hier staan en overal rustige baaien met prachtig donkerblauw water. Wij hebben de afgelopen twee nachten overnacht in hotels die aan het water liggen. Het is mooi om ’s avonds met de zonsondergang te eten en ’s ochtends met de zonsopgang weer op te staan.

We rijden trouwens rond in een auto met een kenteken uit New York en dat zorgt ervoor dat we vaak aangesproken worden door toeristen of lokale bewoners. Ze beginnen dan te roepen dat we ver van huis zijn. Als we vervolgens vertellen nog veel verder van huis te zijn dan dat ben je zo even een tijdje aan de klets met mensen. Eigenlijk heel leuk dus. Zo spraken we een man die hier woont en hij heeft na de oorlog geholpen een brug in Nijmegen te bouwen.

Vandaag verblijven we in de omgeving van Baddeck. Er staat niet heel veel op het programma en we gaan maar eens lekker van het mooie weer genieten.De route van Digby naar Head of Jeddore:


De route van Head of Jeddore naar Baddeck:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*