Op Cape Breton Island is het een must de route ‘Cabot Trail’ te rijden. Men noemt het één van de mooiste routes. Het is inderdaad erg mooi. De kust is steeds weer anders en bovendien is het weer eens iets anders dan alle kleine vissersplaatsjes die we tot nu toe hebben gezien. De kusten zijn soms rotsachtig en verder is het er behoorlijk bergachtig en dicht bebost. Er leven beren, elanden, coyotes en nog wel meer dieren. Helaas hebben wij ze allemaal niet gezien.

Wel hebben we vanaf de kust de walvissen voorbij zien zwemmen. Wel een stukje van de kust vandaan, maar toch konden we ze goed zien. Het blijft toch wel bijzonder. Eerst denk je dat het golven zijn, maar als je wat beter kijkt zie je toch echt dat het de rug van de walvis is die bovenkomt om lucht in te ademen en vervolgens weer naar beneden te duiken.

Op dit eiland bevindt zich ook een nationaal park en zijn er diverse wandelroutes uitgezet. Het zijn routes van minimaal 500 meter en maximaal 12,5 kilometer. We hebben er een paar gelopen. Een beetje beweging kunnen we wel gebruiken na al dat eten hier. Erg gezond is het allemaal niet en zo proberen we de kilo’s er toch maar een beetje af te houden!

Aan het einde van de dag zijn we in het plaatsje Chéticamp aangekomen. Dit is een klein dorpje met een Franse inslag. Je merkt al tijdens de route dat we in een tweetalig gebied aangekomen zijn. Het is wel apart omdat iedereen hier Frans en Engels spreekt, maar beide zonder accent. Als je bijvoorbeeld Amerikanen Frans hoort praten klinkt dat toch heel anders en als je een Fransman Engels hoort praten is dat toch ook met een behoorlijk accent. Heel apart dus dat je hier beide talen hoort, maar zonder apart accent. We kunnen in elk geval alvast een beetje wennen aan het Fans want over een kleine week komen we aan in de provincie Quebec en daar is Frans de voertaal. Maar nu eerst nog een dag op Nova Scotia voordat we doorreizen naar Prince Edward Island.

Leuk om te zien dat jullie met ons meelezen en -kijken en reageren. Altijd leuk om te zien!!De rit van Baddeck naar Cheticamp, door het nationaal park Cape Breton:


2 Replies to “Cheticamp”

  1. Bonsoir! Grappig lijkt me dat, om puur Frans te horen aan de andere kant van de oceaan. Je zou bijna denken dat je ’t verkeerde vliegtuig hebt gepakt net als die arme vent die dacht in Sydney, maar dan down under te zijn 🙂

    Bonne voyage, hopelijk komen er nog wat wilde dieren voorbij en blijft ’t weer lekker. Niet verkeerd zo’n nazomer!

    A bientot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*