Jeroen Saris

Digby

Gisteren de tweede helft van de Light House route afgelegd van Liverpool naar Yarmouth. Een mooie route waar we wat oude plaatsjes hebben aangedaan, zoals Shelburne. Alsof de tijd er heeft stilgestaan ….Verder door naar Yarmouth, waar de Light House route stopt en de Evangeline Trail begint. De Evangeline Trail geeft iets meer afwisseling in het landschap. Tot nu toe waren het vrij veel bossen waar we door zijn gereden.

Vandaag zijn we gaan kijken of we een whale watch tour kunnen gaan doen in Digby Neck, Long Island of vanuit Brier Island. Er zijn diverse maatschappijen die een whale watch tour aanbieden. Maar ook in dit seizoen van het jaar zitten ze nog steeds allemaal behoorlijk vol! Uiteindelijk is het gelukt om vanuit Digby Neck een whale watch tour te boeken. Om 13.30 vertrekt de boot over de Bay of Fundy op zoek naar walvissen. En we hebben ze gevonden! Wat is het toch weer prachtig om deze grote walvissen van dichtbij te spotten. Helemaal als je het geluk hebt dat  moeders met jongen zich aan het uitsloven zijn, zo dicht bij onze boot. Schitterend!

Totaal hebben we ons ruim 3 uur vermaakt op de boot. Erg mooi weer, zodat we zelf nog een beetje verkleuren in het najaar…. Al met al een geslaagde dag. Kijk de foto’s en video en geniet maar mee!

 

De rit van Liverpool naar Digby zag er als volgt uit :

 

 

4 gedachtes aan “Digby

 1. Wim

  Prachtig filmpje van de walvissen. Ik zag ze zelfs klappen.
  Veel plezier verder.
  Gerda en Wim

 2. Heleen

  Wow, wat geweldig die walvissen!! Hoe ze zwaaien met hun vinnen naar jullie! Echt indrukwekkend. Een hele belevenis lijkt me.

  Geniet ze verder!

  Liefs Hella

 3. Joyce en Mike

  Hallo Judith en Jeroen,

  Geweldig leuk om jullie weer te mogen volgen op deze mooie reis.
  Leuke foto’s weer en altijd leuk om de verhalen erbij te lezen.

  Geniet samen en we blijven jullie volgen.

  Groetjes Mike en Joyce

 4. Corine

  Het ziet er prachtig uit, mooie foto’s hoor. Hele fijne vakantie samen! Groetjes Corine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*