Gisteren hebben we de tweede helft van de Lighthouse Route afgelegd van Liverpool naar Yarmouth. Een mooie route waar we wat oude plaatsjes hebben aangedaan, zoals Shelburne. Alsof de tijd er heeft stilgestaan ….Verder door naar Yarmouth, waar deze route stopt en de Evangeline Trail begint. De Evangeline Trail geeft iets meer afwisseling in het landschap. Tot nu toe waren het vrij veel bossen waar we door zijn gereden.

Vandaag hebben we rondgekeken of we een whalewatch tour konden gaan doen in Digby Neck, Long Island of vanuit Brier Island. Er zijn diverse maatschappijen die deze tours aanbieden, maar ook in dit seizoen zijn ze nog steeds allemaal behoorlijk volgeboekt. Uiteindelijk is het gelukt om vanuit Digby Neck een tour te boeken. Om 13.30 vertrekt de boot over de Bay of Fundy op zoek naar walvissen. En we hebben ze gevonden! Wat is het toch weer prachtig om deze grote walvissen van dichtbij te spotten. Helemaal als je het geluk hebt dat de moeder met haar jong zo dichtbij onze boot komt. Schitterend!

In totaal hebben we ons ruim drie uur vermaakt op de boot. Het was ook nog eens erg mooi weer, zodat we zelf nog een beetje verkleuren in het najaar…. Al met al een geslaagde dag. Bekijk de foto’s en video en geniet maar mee!
De rit van Liverpool naar Digby zag er als volgt uit:


4 Replies to “Digby”

 1. Prachtig filmpje van de walvissen. Ik zag ze zelfs klappen.
  Veel plezier verder.
  Gerda en Wim

 2. Wow, wat geweldig die walvissen!! Hoe ze zwaaien met hun vinnen naar jullie! Echt indrukwekkend. Een hele belevenis lijkt me.

  Geniet ze verder!

  Liefs Hella

 3. Hallo Judith en Jeroen,

  Geweldig leuk om jullie weer te mogen volgen op deze mooie reis.
  Leuke foto’s weer en altijd leuk om de verhalen erbij te lezen.

  Geniet samen en we blijven jullie volgen.

  Groetjes Mike en Joyce

 4. Het ziet er prachtig uit, mooie foto’s hoor. Hele fijne vakantie samen! Groetjes Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*