Jeroen Saris

Liverpool

Eigenlijk spreken de foto’s wel voor zich vandaag! Een heerlijk zonnige dag langs allerlei vissersplaatsjes. Een hele relaxte vakantiedag. Af en toe een stop als er iets leuks op de route is en dan weer door.

Vandaag stonden op het programma Peggy’s Cove met een beroemde vuurtoren, Lunenburg en Mahone Bay. Allemaal leuke kleine plaatsjes met geschilderde houten huizen en vissersbootjes in allerlei soorten en maten. Ze zijn onderdeel van de Lighthouse Route die we vandaag en morgen rijden. De route gaat langs de zuid- en westkust van Nova Scotia en je raadt het al… Hij voert langs de vuurtorens van alle gehuchten op de route.

Bij Peggy’s Cove ligt de vuurtoren op de rotsen en daar kun je mooi overheen klauteren. Je moet wel oppassen voor de golven en er wordt dan ook overal gewaarschuwd om niet over de natte rotsen te lopen. Altijd zijn er wel weer eigenwijze mensen die dat wel doen, Zo zagen we iemand die ineens overspoeld werd door een grote golf en het ging maar net goed goed, anders had hij in het water gelegen. En daar kom je niet zomaar uit bij die rotsen. En dan toch niet meteen weggaan terwijl hij kletsnat was. Echt niet te geloven. Wij hebben ons braaf aan de regels gehouden en zijn op gepaste afstand gebleven. Het was er wel erg mooi.

‘ s Middags lekker geluncht op een terras aan zee. Dat is toch wel heel ontspannen. Niet wat we normaal gesproken gewend zijn… Maar meteen een keer een gezonde maaltijd, want het is nog niet altijd even eenvoudig om hier iets gezonds te eten. Tenzij je een visliefhebber bent. Maar helaas!

We overnachten in Liverpool aan de rivier de Mersey. Net als in Engeland dus, maar hier is het iets minder bruisend. Sterker nog, er is niet eens een restaurant te vinden. En dat op zaterdagavond! Dat is dus nog even een dingetje. Maar ach met al dat vele en vette eten bouwen we hier nogal wat reserves op. Dat hebben we gisteren al wel gemerkt. Het is weer even wennen aan de grote porties. Zo bestelden we iets vooraf (DOM!) en kwam daarna het hoofdgerecht. Veel te veel van alles natuurlijk en dat konden we echt niet op. Dat doen we dus niet nog een keer.

Het wordt hier geen late zaterdagavond, maar dat is niet erg. Morgen staat een aardig lange reisdag op het programma.

 

 

 

 

Vandaag hebben we de volgende route afgelegd van Halifax via Peggy’s Cove, Chester (lekker lunchen), Mahone Bay, Bridgewater en Lahave naar Liverpool

 

4 gedachtes aan “Liverpool

 1. Simone

  Ziet er heerlijk uit!! Genieten zo hè? Zo lang mogelijk vasthouden deze momenten hoor, hier regent het

 2. Menno, Petra en kids

  Hey buurtjes,

  Wat een leuke route is dit! En volgens mij ook nog super weer.
  Geniet er lekker van en fijne reis verder!

 3. Franselle

  Dat ziet er sfeervol uit, en ook nog prachtig weer! Op naar de volgende bestemming ik lees met jullie mee.

  Xxx

 4. Edwin Marjan en de kids

  Hallo vakantiegangers

  Wat een leuke foto’s!
  En fijn dat we weer mogen meegenieten van jullie prachtige reis!

  Heel veel plezier nog en geniet ervan saampjes Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*