Eigenlijk spreken de foto’s wel voor zich vandaag! Een heerlijk zonnige dag langs allerlei vissersplaatsjes. Een hele relaxte vakantiedag. Af en toe een stop als er iets leuks op de route is en dan weer door.

Vandaag stonden op het programma Peggy’s Cove met een beroemde vuurtoren, Lunenburg en Mahone Bay. Allemaal leuke kleine plaatsjes met geschilderde houten huizen en vissersbootjes in allerlei soorten en maten. Ze zijn onderdeel van de Lighthouse Route die we vandaag en morgen rijden. De route gaat langs de zuid- en westkust van Nova Scotia en je raadt het al… Hij voert langs de vuurtorens van alle stadjes en dorpjes op de route.

Bij Peggy’s Cove ligt de vuurtoren op de rotsen en daar kun je mooi overheen klauteren. Je moet wel oppassen voor de golven en er wordt dan ook overal gewaarschuwd om niet over de natte rotsen te lopen. Altijd zijn er wel eigenwijze mensen die dat toch doen. Zo zagen we iemand die ineens overspoeld werd door een grote golf en het ging maar net goed, anders had hij in het water gelegen. En daar kom je niet zomaar uit bij die rotsen. Wij hebben ons braaf aan de regels gehouden en zijn op gepaste afstand gebleven. Het was er wel erg mooi.

’s Middags hebben we lekker geluncht op een terras aan zee. Toch ook wel heel ontspannen! Niet wat we normaal gesproken gewend zijn tijdens onze reizen. We nemen meteen een gezonde maaltijd, want het valt niet altijd mee dat te vinden. Tenzij je een visliefhebber bent, maar helaas…

We overnachten in Liverpool aan de rivier de Mersey. Net als in Engeland dus, maar hier is het iets minder bruisend. Sterker nog, er is niet eens een restaurant te vinden. En dat op zaterdagavond! Dat is dus nog even een dingetje.

Het wordt hier geen late zaterdagavond, maar dat is niet erg. Morgen staat een aardig lange reisdag op het programma.



Vandaag hebben we de volgende route afgelegd van Halifax via Peggy’s Cove, Chester (lekker lunchen), Mahone Bay, Bridgewater en Lahave naar Liverpool


4 Replies to “Liverpool”

 1. Ziet er heerlijk uit!! Genieten zo hè? Zo lang mogelijk vasthouden deze momenten hoor, hier regent het

 2. Hey buurtjes,

  Wat een leuke route is dit! En volgens mij ook nog super weer.
  Geniet er lekker van en fijne reis verder!

 3. Dat ziet er sfeervol uit, en ook nog prachtig weer! Op naar de volgende bestemming ik lees met jullie mee.

  Xxx

 4. Hallo vakantiegangers

  Wat een leuke foto’s!
  En fijn dat we weer mogen meegenieten van jullie prachtige reis!

  Heel veel plezier nog en geniet ervan saampjes Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*