Jeroen Saris

Louisbourg

Onderweg naar Louisbourg kwamen we langs Sydney. We moesten meteen denken aan een verhaal wat een aantal maanden geleden in het nieuws was over een jongen die wilde gaan backpacken in Australië en die een ticket naar Sydney had geboekt. Een lekker voordelig ticket met een flink aantal keren overstappen. Helaas kwam hij nooit in Australie aan maar wel in Nova Scotia. Waar wij dus nu langs kwamen. Het was er toen winderig, koud en niet wat hij had verwacht dus hij baalde als een stekker en is meteen weer terug naar Nederland gevlogen.. Hihi

Wij zijn er verder ook niet naar toe gegaan, maar het lag langs de route naar Louisbourg. Nog maar weer een lesje geschiedenis. Hier ligt een fort uit de tijd dat de Fransen en de Engelsen elkaar de tent uit vochten om dit stuk land.

Verder hebben we nog een poging gedaan om papegaaiduikers te zien, maar helaas konden we de tours maar tot eind augustus boeken. Zo jammer, want ze zijn echt heel grappig om te zien. Hier noemen ze ze puffins. Zoek het maar eens op op internet! Ze zijn heel grappig.

Als troost hebben we nog een paar bevers gezien. Die waren ook leuk zoals jullie op het filmpje kunnen zien!

 

 

 

De route van Baddeck naar Louisbourg :

 

3 gedachtes aan “Louisbourg

 1. Simone

  O hihihi is zie net dat het bevers zijn, pfff muts of niet dan. Heb de ogen nog half dicht zitten schijnbaar ,tis hier pas half 8.
  Nou ja, ook schattig dus

 2. Simone

  Hoi Hoi!

  Schattig die ottertjes! Grappig geluidje maken ze, lijkt eigenlijk meer op een kikker op vrijersvoeten hihi.

  Fijn te lezen dat jullie zo genieten. Was ook wel weer eens nodig natuurlijk een grote reis! Weer een berg herinneringen erbij straks. Maar zover is het nog niet, eerst nog verder reizen! Veel plezier maar weer…

  Xx Simone

 3. Wim

  Leuk die bevers. En die jongen die fout zat kan ik me ook nog goed herinneren. Maar jullie zaten gelukkig wel goed. Ik had ook niet anders verwacht van zo,n paar reislustigen.
  Fijne voortzetting van deze prachtige reis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*