Omdat we geen ontbijt hebben bij deze B&B en we al vroeg op pad moesten, hebben we besloten gisteren wat spullen bij de supermarkt te halen en dat vanochtend te eten. Zo hadden we brood uit de broodrooster en yoghurt met fruit en noten. Ook wel eens lekker zo’n ontbijt. En dan op ons balkon met uitzicht op de rivier, de fjord en een meer. Niet verkeerd!

In de ochtend hebben we nogmaals een whalewatch tour gedaan, maar dit keer in een zodiak. Iedereen moest grote oranje pakken aantrekken tegen de kou en het opspattende water. Vooraf had ik al wat maatregelen getroffen en daardoor zomaar niet zeeziek geworden! En dat op een kleine boot die af en toe flink over het water stuiterde.

Helaas was de score van walvissen minder dan die op Nova Scotia en ook is het beeldmateriaal minder spectaculair. We hebben wel drie verschillende soorten gezien, waaronder de witte beluga walvis. Verder de bultrug en dwergvinvis (minke walvissen).  O ja, we hebben ook nog zeehonden gezien. Ook leuk.

Later hebben we her en der nog van het uitzicht en de omgeving genoten, want het is hier wel heel mooi. Nu kan het nog, vanaf morgen zijn we in de stad en rijden we zo snel mogelijk door naar de volgende stad. Eerst morgen naar Quebec!


2 Replies to “Tadoussac (vervolg)”

  1. Echt een mooie omgeving zeg.
    En nog even over jullie autorit. Gelukkig geen radarcontrole
    Stelletje wegmisbruikers. Veel plezier nog.

    Groetjes
    Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*