We hebben Tadoussac weer verlaten en zijn als een speer naar Quebec gereden om daar voldoende tijd te hebben. Wat heel grappig is, is dat onze navigatiedame nogal eens moeite heeft met alle Franse namen in dit deel van Canada. Ze maakt er soms dingen van waarbij je echt geen idee hebt wat ze bedoelt!  Ze spreekt alles natuurlijk met een enorm Amerikaans accent uit, maar ze houdt natuurlijk geen rekening met hoe je bepaalde woorden moet uitspreken. Op zich grappig, maar soms wel lastig. Met name in grote steden waar het toch al hectisch is met rijden.Route van Tadoussac naar Quebec:

We hadden op tv de weersvoorspellingen gezien en er zijn waarschuwingen afgegeven vanwege de extreme hitte! Het is in de steden Quebec, Montreal en Toronto gemiddeld 28 tot 35 graden met een gevoelstemperatuur van 40 graden!! Ineens wel een heel verschil… Daar hebben we dan ook geen rekening mee gehouden met de kleding die we bij ons hebben. Normaal gesproken is het nu circa 20 graden. Ze hebben hier een slechte zomer gehad en dit is blijkbaar een goedmakertje van de natuur. Het verschil tussen avond en overdag is trouwens wel behoorlijk groot. Achteraf gezien was het in Tadoussac ook best warm. Vooral toen we na de whalewatch met vier lagen kleding een half uur steil de berg op naar onze B&B moesten lopen! We hadden een mooie kamer daar op de bovenste verdieping en gisteren toen we na het eten thuis kwamen was het 29 graden op de kamer… Ik denk om alvast te wennen aan Quebec!

Hier in Quebec is het weer heel anders. We zitten in een wat groter hotel midden in de stad op een goede plek, dichtbij het oude gedeelte van de stad; Vieux Quebec. Een leuke kamer met allemaal grove stukken muur. Beetje industrieel. Je ziet ook de buizen net onder het plafond. Erg netjes en mooi.

Vanmiddag hebben we in een niet al te hoog tempo Quebec verder verkend en daarna lekker gegeten. Eigenlijk best een relaxte dag. ’s Avonds hebben we nog een keer de ferry naar de overkant van de St. Lawrence rivier genomen om van het uitzicht op de stad te genieten met alle lampjes.

Morgen vertrekken we hier al weer en gaan we door naar Montréal. Een rit van ongeveer drie uur. We hebben daar dan de rest van de dag en de avond en ook dan reizen we weer verder. Een kleine impressie van onze dag vinden jullie terug in de foto’s en de video.
3 Replies to “Quebec”

  1. Wat een mooie stad, leuke foto’s ook. Die van ’s avonds zijn ook mooi. En euh…. dit tempo zijn jullie wel gewend toch? Fijne dagen nog en groetjes van ons.

  2. Ja, bomen, bomen en nog eens bomen soms! Die kerstspullen neem ik niet mee hoor. Past toch niet zo goed bij onze kerstspullen!

  3. Wat een spannende afwisselende route
    Ondanks het mooie weer al wel in kerststfeer Judith? Je kunt niet te veel meenemen in het vliegtuig hè.
    Veel plezier nog!

    Groetjes, Natascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*