Jeroen Saris

Reykjavik (IJsland)

Ons Canadese avontuur is dan inmiddels ten einde, we hebben nog een klein toetje en dat is een minitrip IJsland!

Na een kort nachtje zijn we ’s ochtends vroeg in Reykjavik aangekomen. We stonden nog in het donker in de rij bij Hertz om onze huurauto op te halen en het was al flink druk op de luchthaven. Wel even een wat andere auto dan we in Canada hadden, maar ja, voor een dagje vonden we het wel best. Omdat het enorm koud was en hard waaide en ook de afstanden nog wel redelijk waren, hebben we besloten om in vliegende vaart een deel van de Golden Circle te gaan rijden en hier wat mooie dingen te bezoeken. De bezienswaardigheden waarvoor een flinke wandeling nodig was hebben we laten zitten. 4 lagen kleding was nog niet echt bestand tegen de snijdende wind. Bovendien waren er geregeld buien. En tja het is toch vakantie he. Waarom iets doen wat je liever niet wilt….

Al met al hebben we best een indruk kunnen krijgen van de verschillende landschappen die je hier ziet, Wilde paarden, schapen, lavavelden, watervallen, ruige landschappen, scheuren in de aarde, gletsjers, geisers en warmwaterbronnen, een kratermeer. Wat een apart land, Echt wel mooi en ons bezoek is eigenlijk veel te kort. Maar wie weet en komen we er nog eens terug. Later in de middag zijn we naar Reykjavik gereden en nadat we daar in ons hotel hebben ingecheckt hebben we de stad verkend met een zonnetje erbij. Een leuke en gezellige stad. We sluiten zo onze reis af met 4 citytrips die eigenlijk allemaal te kort zijn! Dat moeten we de volgende keer toch anders plannen.

Hiermee is dan toch echt een einde gekomen aan onze mooie en fijne reis. We hebben zo’n 6200 kilometer afgelegd (!) en hebben wel weer de nodige variatie gehad in het programma. Het lijkt al zo lang geleden dat we naar Halifax vlogen. Maar het is goed zo, we willen ook wel weer lekker naar huis. Guusje gauw ophalen, die zal ook wel weer graag naar huis willen.

We gaan op voor ons laatste nachtje. Dat wordt een korte, want morgen vertrekken we rond 3.45 uur vanuit het hotel naar de luchthaven… En dat na al een heel kort nachtje. (zonder slaap!) Morgenmiddag zijn we weer in Schalkhaar!!

Iedereen bedankt voor het volgen, meeleven, de reacties via de site en Facebook en tot gauw!

Tot slot nog een paar fotootjes van vandaag.

 

 

Een gedachte aan “Reykjavik (IJsland)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*