Jeroen Saris

Toronto – Niagara Falls

De laatste dagen zijn aangebroken. We zijn van Montreal naar Toronto gereden. Een lange rit van een uurtje of 8. In totaal ruim 500 km, maar als je wat wilt zien onderweg is het niet handig om alleen de snelweg te nemen. We zijn dus grotendeels langs de route van de 1000 eilanden gereden (Thousand Islands Parkway). Wel apart dat op sommige  eilanden ook echt 1 huis staat.

Aangekomen in Toronto, is het echt wel weer een grote stad. Heel anders dan Quebec en Montreal. Los van het feit dat we nu weer in het Engelstalige Canada zijn aanbeland, is het een stad met wolkenkrabbers (veel hoogbouw dus) en heeft het wel wat weg van New York. Het is hier enorm groot ineens en nog massaler dan in Montreal. Daar waren ook nog wel Europees aandoende wijkjes, maar hier is het bijna Amerikaans. Momenteel vinden hier de Invictus Games plaats. Een toernooi van oorlogsveteranen waar oa Prins Harry van Engeland aanwezig is. Die hebben we niet gezien, maar je merkt wel in de stad dat er wat gaande is.

Voor ons is het maar een kort verblijf want de volgende dag staat Niagara Falls op het programma. We hebben onze plannen een klein beetje aangepast en hebben besloten daar een nacht te boeken We hebben een kamer met een prachtig uitzicht op de Canadian Falls!

We hebben vandaag van het warme weer genoten en van de watervallen. We hebben ze van dichtbij gezien en gevoeld! We zijn met een boot tot vlak voor de waterval gevaren en iedereen had een prachtige poncho aan en werd kletsnat. Eigenijk erg leuk!

Omdat de watervallen op de grens van Amerika en Canada liggen zie je Amerika. We konden er niet heen, omdat we niet de juiste papieren hebben. Ook kon je watervallen dus niet vanaf die kant bekijken. We zijn wel de brug overgewandeld en liepen toen tussen beide landen in. We moesten ons paspoort laten zien bij terugkeer in Canada. Verder is het hier groot en toeristisch opgezet met allerlei grote attracties en hoge hotels. Dat laatste heeft wel als voordeel dat je mooi op de watervallen kunt uitkijken… ’s Avonds worden ze nog weer verlicht, dus ze maken er nogal wat van!

Van hieruit gaan we morgen richting Toronto voor een kort bezoek aan de stad en vervolgens de terugreis naar Europa. We hebben dan nog maar 1 dagje in Reykjavik en dan zit het er helaas al weer op! Het is echt voorbij gevlogen, hoewel we ook wel weer het idee hebben heel lang weg te zijn. Als we het over het begin van onze reis hebben, moeten we er heel erg over nadenken! Wat een luxe eigenlijk toch he…

Waarschijnlijk is dit ons laatste bericht vanuit Canada. Heel erg bedankt voor het meeleven en de leuke reacties en tot snel in Nederland!

 

 

Route van Montreal naar Toronto :

En van Toronto naar de Niagara Falls :

2 gedachtes aan “Toronto – Niagara Falls

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*