Jeroen Saris

Salt Lake City – Park City

Onze heenvlucht is prima verlopen en we zijn keurig op tijd in Salt Lake City geland. Het duurde even voordat iedereen door de douane was. Wij hebben er een uur over gedaan… Daarna onze huurauto opgehaald en door naar het centrum! We hebben een riante auto, een Kia Sorrento. Daar passen alle spullen ruimschoots in en hij rijdt prima. Vervolgens op pad om een SIM kaartje te kopen zodat we hier onderweg makkelijk kunnen internetten. Daarna hadden we nog tijd om Salt Lake City een beetje te verkennen Geen hele gezellige of interessante stad. De bezienswaardigheden die er zijn, heb je dan ook wel snel gezien. Tijd om onze magen te vullen en ergens een gezellig restaurantje uit te zoeken. We hebben het niet heel laat gemaakt en zijn nog naar Great Salt Lake (een enorm zoutmeer) gereden om de zonsondergang bij dit grote zoutmeer te bekijken. We waren nog net op tijd! En o ja, we hebben onderweg nog een kolibrie gezien. Erg lastig om op de foto te zetten, want hij was vrij snel weg en die vleugeltjes gaan zo enorm snel dat de foto al snel wazig wordt. We hebben wel een poging gewaagd.

Na een kort nachtje natuurlijk veel te vroeg wakker. Maar dan heb je nog wat aan je dag zeg maar… Vervolgens zijn we naar Antelope Island gereden. Dat is een eiland in het Great Salt Lake wat door middel van een brug aan de kust vastzit. Op dit eiland leven onder andere bizons, herten en antilopen. Er groeit maar weinig en omdat het water laag staat zie je her en der het wit van het zout. Het landschap is daardoor heel apart. We hebben heel wat bizons gezien. Als je ze eenmaal ziet, kun je rustig foto’s maken, want het ze zijn behoorlijk traag. Nadat we het eiland achter ons hebben gelaten was het de bedoeling om een mijn te bekijken, maar bij aankomst bleken we er niet meer in te kunnen. Vervolgens hebben we dus koers gezet richting onze eindbestemming van vandaag: Park City. Dit was bij veel sporten de locatie tijdens de Olympische Winterspelen van Salt Lake City. Zo werd hier geskied en gesnowboard. We zitten nu dus middenin een wintersportgebied, waar ook nu heel erg veel bedrijvigheid is. Het is een leuk stadje met veel winkels, gezellige terrasjes en kunstgalerieēn. Leuk dus om even rond te lopen en op een terrasje te genieten van een hapje en een drankje!

Onze hotelkamer is ook in wintersportstijl met een open haard en heel veel hout. Er zit zelfs een complete keuken en eethoek in! We moeten alleen wel zelf ons bed uitklappen. Je merkt hier al wel dat de avonden frisser worden zo in de bergen, dus dat kon wel eens fris worden de komende dagen. Of nou, vooral de ochtenden en wat later op de avond, want overdag hebben we tot nu toe tussen 25 en 30 graden gehad.

Morgen hebben we onze eerste lange reisdag. Maar hopelijk ook mooie dingen te zien onderweg. We hebben er in elk geval zin in om lekker te gaan toeren en we houden jullie op de hoogte van alles wat we zien en tegenkomen!

00_01_Park City

8 gedachtes aan “Salt Lake City – Park City

 1. Heleen

  Ik vind die foto van de kolibrie best goed gelukt eigenlijk. Scheelt wel als je een goeie camera bij je hebt. Ik heb in Italie een paar uur besteed aan zwaluwen fotograferen met m’n mobiel, was toch best een uitdaging zeg maar.
  Jullie maken echt fantastische foto’s!

 2. Annemiek

  Pracht foto’s en er is veel te zien…….en wens je jullie nog een fijne vakantie en ga jullie reis volgen .

  wij gaan morgen op weg naar Spanje

 3. Robert Saris

  Fijn dat de reis goed is verlopen. De eerste foto’s in Park City mogen er zijn. Veel plezier.

  Groetjes Robert

 4. Gerda Lore de Jong

  Zo, aangekomen in Amerika!!! Geniet van alle mooie dingen die jullie onderweg tegenkomen, we zullen de foto’s ongetwijfeld wel zien. Veel plezier!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*